Dušená kmínová kýta na špeku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kýta cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 60
      g uzený špek cca
    • jíška nebo solamyl
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kýtu pokrájíme na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme. Popřípadě můžeme pokrájet na kostičky či nudličky. Osolíme, opepříme a trochu bohatěji posypeme drceným kmínem. Špek jemně pokrájíme a necháme v hrnci trochu vyškvařit a pustit tuk, na kterém pak osmažíme maso dozlatova ze všech stran. Po osmažení maso podlijeme vývarem (cca 250-300 ml) a dusíme do změknutí masa pod pokličkou.
2
Měkké maso vyndáme stranou, přilijeme trochu vývaru, podle toho kolik chceme omáčky na přelití masa. Omáčku zahustíme buď jíškou osmažené z másla a hladké mouky nebo troškou solamylu, který rozmícháme v malém množství studené vody. Před podáváním můžeme dozdobit nasekanými bylinkami. Omáčku krátce provaříme a můžeme případně ještě dochutit solí.
3
Podáváme s rýží, bramborem, těstovinami, noky či knedlíkem. Na talíř můžeme k masu přidat i trochu dušené zeleniny.
4
Jako obměnu můžeme do omáčky na dochucení přidat nasekaný česnek, tymián, rozmarýn...
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Jíška Kýta Pepř mletý Sůl Uzený špek Vývar

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: