Houbová kýta s pórkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová kýta nebo plec, karé, krkovice
    • 2
      lžíce sušené houby - drť, cca 1,5 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín - nemusí být
    • sádlo nebo olej
    • 1
      ks pórek
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • 2
      dl smetana na vaření
    • jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti kmínem a zaprášíme houbovou drtí.
2
V kastrolu si rozehřejeme sádlo nebo olej a maso na něm ze všech stran osmažíme dozlatova. Poté přidáme rozvonět nasekaný česnek, přisypeme na kolečka pokrájený středně velký pórek (kousek si necháme na dozdobení), podlijeme troškou vývaru nebo vodou a dusíme do změknutí masa.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Maso vyndáme stranou, do kastrolu vlijeme smetanu, omáčku zahustíme troškou jíšky nebo ve smetaně předem rozmícháme cca lžičku hladké mouky. Omáčku provaříme, dle chuti ještě ochutíme solí a pepřem, vrátíme prohřát maso a můžeme podávat.
4
Podáváme s těstovinami, rýží bramborem, noky nebo bramborovou kaší. Na talíři dozdobíme drobně pokrájeným pórkem.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: