Recept na houbovou omáčku – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Houbové omáčky jsou pro národ houbařů zaručeným favoritem, stejně jako houbové polévky. Existuje nespočet receptů, které lze rozdělit na omáčky z hub čerstvých a sušených, a dále pak podle typu hub. Podávají se s těstovinami, knedlíky i rýží.

Tradičně pojatá omáčka je smetanová, krémová s pokrájenou směsí hub. Skvělé jsou tmavé houbové omáčky v podobě redukcí podávané s rýží. Houbové omáčky se také specializují podle typu hub. Setkat se můžete s omáčkou hříbkovou či omáčkou z lišek.

Snadno dostupnou surovinou jsou žampiony, naleznete tak mnoho skvělých receptů na žampionové omáčky. Na české talíře se dostala také specifická a velmi zdravá hlíva ústřičná podporující imunitní systém nebo také snižující cholesterol.