Bezmasý guláš z hlívy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hlíva ústřičná
    • 120
      g cibule
    • 100
      g červená paprika
    • 50
      g rajský protlak
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka dle chuti
    • olej
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a opepříme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a protlak, vše ještě krátce osmažíme, přidáme pokrájenou papriku, promícháme, přilijeme cca 150 ml vývaru a dusíme do změknutí hlívy a papriky, za občasného podlití a promíchání.
3
Guláš nakonec dochutíme majoránkou dle chuti, případně solí, pepřem, česnekem a krátce provaříme. Pokud jsme guláš "neulili" vývarem, není nutné zahušťovat jíškou ani chlebovou střídkou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

4
Podáváme s chlebem, rýží, těstovinami... Dozdobit můžeme strouhaným křenem, plátky cibule..., ve dle vlastní chuti.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: