Gazdovské paprikové plátky s houbami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřová krkovice libovější, silnější
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá sladká paprika
    • hladká mouka
    • olej nebo sádlo
    • 200
      g slanina gazdovská nebo anglická, Váhalova...
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 150
      g čerstvé houby - václavky, hlíva...
    • vývar
    • jíška , nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové plátky libovější krkovičky (nebo kýty, plece, karé) po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Z obou stran osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a hladkou moukou (mouku s paprikou můžeme smíchat). V kastrólu s trochou rozpáleného oleje či sádla si plátky masa osmažíme z obou stran dozlatova a odložíme stranou na talíř.
2
Do výpeku nasypeme osmažit pokrájenou gazdovskou slaninu, ke které přisypeme pokrájené cibule, a po osmažení cibule dosklovata dáme krátce zpěnit i nasekaný česnek s (rovnou) lžící papriky. Následně přidáme i pokrájené, ve vroucí vodě spařené a okapané houby, podlijeme cca 200-250 ml vývaru, osolíme, opepříme, vložíme zpět osmažené plátky masa a dusíme na mírném ohni zvolna do změknutí masa.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Během dušení občas promícháme, dle potřeby podlijeme. Zahušťování nebude potřeba. Jen kdo bude chtít více omáčky, přidá vývaru o trochu více a omáčku nakonec zahustí troškou jíšky a krátce provaří, případně dochutí solí a pepřem.
4
Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami, noky...

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: