Galettes

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Hanulka1236

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosejeme do mísy, přidáme vejce a sůl a postupně zpracováváme vodu, až vznikne tekuté těsto. Necháme odpočinout nejméně 2 hodiny, raději však přes noc. Znovu prošleháme. Rozehřejeme sádlo a přidáme.
2
Rozehřejeme pánev a vytřeme máslem. Nalijeme na ní naběračku těsta a připravíme další pánvičku, na které uděláme z vajec tzv. volská oka.
3
Pokud placce zhnědly okraje, otočíme a položíme plátek šunky. Na něj položíme vejce a složíme okraje placky, aby vejce bylo jako v okénku.
4
Dobrou chuť! :-)
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mořská sůl Pohanková mouka Sádlo Vejce Voda

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.