Vepřová "pečeně" v papiňáku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kobiernicka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová kýta
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce sádlo nebo oleje
    • 0,5
      dl voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso očistíme, osolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V papiňáku rozpálíme sádlo (nebo olej) a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vodou. Papiňák uzavřeme. Jakmile začne unikat pára ztlumíme oheň a vaříme cca 30 minut, odstavíme z ohně a necháme dojít.
2
Hotovou "pečeni" vyjmeme z hrnce a nakrájíme na plátky. "Vypečenou" šťávu podle potřeby naředíme vodou a necháme projít varem.
3
Dobu varu uzpůsobíme dle použitého papiňáku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • petra.kadava@seznam.cz
    petra.kadava@seznam.cz |

    15. 6. 2014 09:08

    A s jakou přílohou jste si ji dali?

  • hm
    hm |

    7. 4. 2013 10:36

    doufám, že ten obrázek k tomu nepatří, pokud ano, tak mi to připadá jako vařené :-(

  • bodmrazzu
    bodmrazzu |

    4. 2. 2013 09:12

    výborné

  • Martina Kobiernická
    Martina Kobiernická |

    30. 12. 2008 09:17

    Opravdu stačí tak málo vody - aby se v hrnci měla z čeho vytvořit pára, maso také pustí trochu šťávy i když bylo na začátku opečeno, aby se zatáhlo. Čím míň vody se použije, tím více se to bude podobat pečení.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    15. 12. 2008 15:39

    No, moc se mi to líbí a domnívám se, že nemám starý tlakový hrnec, ale jednou jsem v něm takhle zkoušela řízky a nedopadly zrovna dobře, tak nevím, fakt stačí tak málo vody?

  • Lenka walová
    Lenka walová |

    12. 12. 2008 10:58

    Dusila jsem vykostěný králičí hřbet. Nemělo to chybu, výborný, rychlý recept.

  • Helena Opatrná
    Helena Opatrná |

    12. 12. 2008 10:30

    Já vepřovou také dusím ale v troubě pod pokličkou. V papiňáku jde o velkou úsporu energie - vyzkouším.

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    4. 12. 2008 10:56

    Vyzkoušeno z vepřové plece a můžu jen chválit tak aspoň dávám za 1 * není třeba na receptu něco měnit ... stačí rychle zapéct do zlatavé kůrčičky... jo a šťávy je až až z té 1/2 deci vody a jaká dobrá, tak jen doporučuji... je to skoro bez práce... hrnec se postará o vše :-)

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    4. 12. 2008 09:37

    Doporučoval bych podlévat vývarem z kostí a z kořenové zeleniny. Na závěr kůrčička v troubě a je to super.

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    3. 12. 2008 07:56

    Jupí ... tak děkuji Martino za další dobrý nápad do paiňáku, už si to tisknu a brzy vyzkouším :-))

  • Olga .
    Olga . |

    3. 12. 2008 01:02

    :-o) Tak toto je paradox na druhou! Pečeně, která je vlastně kýta; pečeně, která se nepeče, ale vaří!:-) Ty uvozovky tomu dávají ten správný význam, takže za originální pojetí názvu dávám 1. ... Já vepřovou dusím (je šťavnatější než pečená) a v konečné fázi nechám ještě v troubě zčervenat...