Vepřo knedlo do ruky

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na pařené knedlíčky:
    • 10
      g droždí
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 50
      ml mléko
    • 1
      lžíce slunečnicový olej + na potírání
    • 1
      lžíce rýžový ocet
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Na bůček:
    • 1
      kg vepřový bůček bez kůže
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce sůl
  • Na marinovanou okurku:
    • 0,5
      ks okurka salátová
    • 2
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžíce rýžový ocet
    • 1
      lžička cukr krupice
    • sůl
    • 2
      lžíce omáčka hoisin
    • koriandr čerstvý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí dejte do misky, přidejte 200 ml teplé vody a prošlehejte, až se dokonale rozpustí. Mouku nasypte do kuchyňského robotu spolu s cukrem, špetkou soli, mlékem, olejem a octem. Přilijte rozpuštěné droždí a hnětacím hákem zpracovávejte na střední rychlost 10 minut. Těsto dejte do mísy vytřené olejem a nechte ho překryté utěrkou 11 hodiny kynout.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

2
Těsto vyklopte na pracovní plochu, rukama splácněte a poprašte práškem do pečiva. Zpracovávejte ještě 5 minut. Těsto vytvarujte do válečku o o asi 3 cm a pokrájejte asi na 18 stejně velkých kousků. Z kousků utvořte v rukách kuličku a nechte 3 minuty odpočívat.
3
Z každé kuličky vyválejte ovál silný asi 3 mm, potřete olejem a v půlce přehněte naolejovanou stranou k sobě. Knedlíčky rozložte na plechu vyloženém pečicím papírem a nechte 1 hodinu kynout. Poté je vařte na páře, asi 10 minut.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

4
Na bůček smíchejte v míse cukr, pepř a sůl, přidejte maso v celku a zalijte vodou. Přiklopené nechte v lednici přes noc marinovat. Maso přendejte do pekáče, přelijte marinádou, přiklopte a v troubě rozehřáté na 150 °C pečte 3 hodiny.
5
Hotové maso nechte na prkénku vychladnout. Výpek svařte v kastrolu na hustou omáčku, na mírném ohni to bude trvat asi 15 minut. Maso nakrájejte na plátky silné asi 1 cm a vraťte je do omáčky. Těsně před podáváním opečte maso na pánvi.

RADA: Jak na dokonalé trhané vepřové

6
Okurku nakrájejte na tenké plátky, promíchejte se sezamovým olejem, rýžovým octem, cukrem a osolte. Nechte pár minut marinovat.
7
Ještě teplé knedlíčky rozlepte a uvnitř potřete hoisin omáčkou. Přidejte plátek bůčku, pár koleček okurky a čerstvý koriandr.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: