Venezuelské placičky s olivami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g kukuřičná mouka
    • 75
      g pšeničná polosvětlá mouka
    • 50
      g máslo
    • 6
      lžíce olivový olej
    • 150
      g sýr (sýr typu gouda)
    • 100
      g černé olivy
    • 2
      ks pečené papriky (lze i grilované kupované)
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • ocet (několik kapek na dochucení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do misky prosejte oba druhy mouky. Uprostřed vytvořte důlek, vložte do něj změklé máslo, špetku soli a přidejte 3 až 4 lžíce ledové vody. Zpracujte nejprve prsty a pak hněťte, případně přidávejte vodu, ale jen tolik, kolik mouka „pobere“. Těsto by mělo být pevné tak, že když do něj zatlačíte prstem, důlek se vyrovná.
2
Vytvarujte placičky (ve Venezuele se jim říká arepas) a usmažte je z obou stran na troše oleje. Na opečenou stranu položte kousek sýra a nechte natavit teplem pánve. Pokryjte nasekanými olivami a doplňte pyré z rozmixovaných paprik dochucených cukrem, solí, pepřem a octem.

Komentáře k receptu

  • Luboš
    Luboš |

    19. 10. 2016 22:39

    FAKT SRAČKA :-S

  • Luboš
    Luboš |

    19. 10. 2016 22:39

    FAKT SRAČKA :-S