• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
    Napište svůj komentář k receptu

    Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 23
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 0,25
        l voda
      • sůl
      • 140
        g hrubá mouka
      • 4
        ks vejce
      • 90
        g sádlo nebo másla
    • Krém
      • 1
        l mléko
      • 1,50
        balíček vanilkový pudink
      • 2
        ks žloutek
      • 250
        g máslo
      • cukr 70-100
      • čokoládová poleva
      • moučkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Sádlo (máslo) a sůl vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku, až se začne vařit, zmírníme na střední oheň a najednu vsypeme mouku. Všechno mícháme na středním ohni, až se vytvoří hrouda, kterou ještě chvíli "odpalujeme" a to tak dlouho, dokud dno hrnce nezbělá. (Nepřipálit).
    2
    Když je těsto připravené, necháme vychladnout a postupně, jedno po druhém zašleháme vejce. (Další vejce přidáváme až je to předchozí pořádně zatřené). Potom hmotu naplníme do stříkacího pytlíku a na pečící papír, nebo plech vymaštěný máslem, posypaný moukou a postříkaný vodou tvarujeme malé věnečky velikosti cca lískového oříšku v malých rozměrech.
    3
    Ve vyhřáté troubě pečeme 20 minut (trouba 200 °C) a troubu neotvíráme minimálně prvních 10 minut, nebo pečivo klesne. Věnečky hned po vyndání z trouby překrájíme, (jakmile vychladnou, těsto se drobí, takže už to nejde).
    4
    Krém: Mléko, vanilkový pudink, žloutky a cukr svaříme na hustý pudink. Po vychladnutí ušlehám máslo s cukrem a za stálého šlehání přidáváme pudinkovou kaši, až vznikne hladký krém. Pro dospěláky je možné přidat trochu rumu. Věnečky naplníme krémem (používáme zase trubičku), můžeme polít čokoládou nebo citronovou polevou, pocukrujeme moučkovým cukrem a je hotovo.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bochánky z odpalovaného těsta

    Bochánky z odpalovaného těsta

    Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy

    Jablečné knedlíky z odpalovaného…

    Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

    Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Ewukik | 21. 2. 2018 20:26

      Těsto jsem delala s hladkou moukou. A jinak podle receptu a je úžasné. Jen špatná receptura na krém. Mam ho ridky jak blázen. A ted nevim co udelat aby to bylo skvělý a to jsem dělala poprve :-(

    • Lucie
      Lucie | 15. 10. 2015 14:29

      Mně teda žádná hrouda nevznikla. Je z toho jakási hrubozrnná drchlanina. Nevím, zda je to moukou nebo rukama. Odpalovala jsem jak divá, ale těsto se nespojilo v nic konzistentního. V porovnání s jinými recepty mě ale zaráží množství vody - je téměř jednou takové, tak si říkám, jestli to není tím. Zkusila jsem ještě jiný recept s hladkou moukou a menším množstvím vody a napoprvé paráda... :-\

    • Maruš
      Maruš | 26. 6. 2014 21:13

      Většinou se dává hladká mouka,ale já třeba dělám osvědčený recept na věnečky s poloh.moukou 150g,místo sádla dám 50g hery.Vejce (4 velká)přidávám hned po odstavení hrnce,jedno po druhém a přidám zarovnanou lžičku kypř.prášku.Peču na 210 stupňů 14-15 minut,krásně naskočí.Z jedné dávky mám 35 věnečků o průměru 5 cm.Nechám chvíli vychladnout a pak prokrojím a nic se nedrobí.Věnečky stříkám dvojitě,jsou pak pěkně nafouknuté.Dnes jsem je pekla a báječně se povedly. :-))

    • Denisa
      Denisa | 13. 6. 2014 16:45

      nepatří místo hrubé mouky hladká? :-\

    • Lůca
      Lůca | 17. 12. 2013 15:37

      Místo másla jsem dala sádlo a povedly se! Krém jsem nedělala podle receptu - mám vlastní. Všem recept (alespoň na těsto) doporučuji.

    • petra
      petra | 29. 9. 2013 08:46

      ahojky lidicky ja delam 1i mleka ,4 pudinky,podle chuti pridat cukr a vanylkovy cukr,skuste to a uvidite.

    • Zuza
      Zuza | 18. 5. 2013 17:25

      Dnes jsem recept vyzkoušela a musím říct, že je výborný! Vše se povedlo a děkuji autorce :-)

    • Pepa
      Pepa | 26. 12. 2012 11:44

      Těsto se povedlo ,tak věnečky jsou výborné. :-)

    • Veronika
      Veronika | 21. 6. 2012 19:16

      Taky si myslím..hledám už nějakou dobu ten pravý recept na větrníčky, a opravdu vždy jsou na 0.5l mléka uvedeny 2 pudinky.

    • smerika | 5. 12. 2011 17:59

      Dobrý večer, právě mám upečenou první várku. Jsou SUPER postupovala, jsem přesně dle receptu, jen jsem je udělala moc malé.. tak příště je udělám trošku větší. :-|

    • Monika
      Monika | 15. 10. 2011 21:46

      Podle mě by tam mělo být o 1 puding více :-) ( na řídký puding do misky se dává 1/2l - 1puding viz.návod na obale) a na krém 1l mléka na minimálně 2,5 - 3pudingy. Já dávám 750ml mléka na 2 pudingy :-)

    • fIRCON | 4. 10. 2011 07:23

      Věněčky jsou skvělé! Jen se pekly déle, než je uvedeno v receptu - klasická velikost věnečků cca hodinu, pak jsem z toho udělala pidivětrníčky a ty ccca 30 minut. Krém jsem udělala podle zkušeností ostatních raději jiný (mandlový - cukr, máslo + mandlový pudink), ale těsto bylo výborné!

    • Markéta
      Markéta | 30. 6. 2011 18:16

      Možná, že jsou dobré (ke stádiu jedení jsme se nedostali, skončili na kompostu), ale krém je tak extrémně tekutý, že se to nedá použít! :'(

    • Estee
      Estee | 5. 5. 2011 00:20

      poprvé jsem dělala věnečky, napodruhé jsem z toho udělala větrníky, bylo to jednodušší a vešlo se do nich víc polevy :-) ale jsou výborný :-P

    • BERGAMINOVA ZDENKA
      BERGAMINOVA ZDENKA | 21. 11. 2010 21:07

      MOCKRAT DEKUJI ZA RECEPT. DNES JSEM DELALA, RYCHLE, JEDNODUCHE A VYNIKAJICI. DAVAM OBROVSKOU 1.

    • recepty73
      recepty73 | 30. 10. 2010 20:17

      :-\ ...tak vyzkoušejte ,,Vanilkový a kakaový krém na dorty,...,,ten Vám nepoteče ;-)

    • *Lucka* | 30. 10. 2010 20:06

      Těsto bylo naprosto v pořádku, ale krém byl strašně tekutý - nevím co jsem udělala špatně. :-( Jinak krém byl chuťově výborný, ale opravdu velmi tekutý..

    • recepty73
      recepty73 | 19. 10. 2010 16:18

      1*

    • vilda babič
      vilda babič | 6. 9. 2009 18:30

      dopečeno,spapkáno, vynikající a jednoduché, jen krému by stačila polovina ,moc díky za recept, Babičová

    • vilda babič
      vilda babič | 6. 9. 2009 18:29

      dopečeno, spapkáno, vynikající !!! Jednoduchý! Jen toho krému by stačila polovina. MOC děkuji za recept, Babičová

    • Marie Tesařová
      Marie Tesařová | 24. 3. 2008 17:32

      Včera jsme z manželem tento recept vyzkoušeli a výsledek byl skvělej.Akorát na tuto dávku těsta jsme udělali krém jen z necelého 3/4 litru mléka a i přesto nám ještě zůstalo.Jinak po věněčkách se jen zaprášilo.

    • Jana Cz.
      Jana Cz. | 2. 8. 2007 13:38

      Paní Jano z VM, dělám krém do věnečků stejný jako vy (4 pudinky na 1 l mléka), ale neznám to s těmi vejci. Ráda bych to vyzkoušela. Můžete mi, prosím, poradit, kolik vajec dáváte do této dávky krému a jakou mají mít konzistenci, popř. jak dlouho je v páře asi šleháte? Věnečky budu dělat zítra. Děkuji Vám za odpověď.

    • Jana P. Ilinois
      Jana P. Ilinois | 17. 4. 2007 03:41

      Ach jo , moje venecky , dnes zkoncily v kosi . Pekla jsem vse podle receptu a bez uspechy , cela nestastna bezim z5 na net . A ejhle chyba v receptu asi to je vazne tou vodou , dala jsem 1l . A ne a ne se upect . Porad jsou mokre. Takze pani Zdenko , dekuji vam za opravu , no chybama se clovek uci .

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 9. 1. 2007 12:06

      Opraveno.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 9. 1. 2007 11:44

      Pozor, stále je tu v receptu ta chyba - je uvedeno 1 l vody!!! I já mám osvědčený tento recept, ale je v něm skutečně 1/4 litru vody, jak již před 2 roky psala Zdeňka - kuchařko.cz, nešlo by to opravit????

    • Jana z VM
      Jana z VM | 26. 5. 2005 08:18

      Nezkoušela jsem dělat odpalované těsto z mléka, vždycky z vody - recept mám od své maminky, u níž byly věnečky specialita, milovaná celou širokou přízní. Ona (a já také) dáváme mouku hladkou a tuk - část sádla, hery a másla - je to vynikající.Na 1 l mléka dávám 4 pudingy a hodně osladím, aby se už nemuselo máslo sladit a ještě do másla vedle pudingu přišlehávám - na zlehčení - žloutkový krém (v páře šlehaná celá vejce s krupicovým cukrem - na 1 vejce 2 lžíce cukru) - je z toho vynikající odhlehčený krém ! Pochopitelně musí se dát trochu rumu do krému. Mám toto léta vyzkoušené a je to opravdu famózní.

    • Míla Kořínková
      Míla Kořínková | 25. 5. 2005 17:34

      Pani Jarko, děkuji za pochválení, můj recept na žloutkové věnečky jsem dala do diskuze na téma: potřebuji poradit ( odpalované těsto) , ale ne každý tam zabrousí, tak je dnes napíšu do nových receptů pod názvem "žloutkové věnečky z odpalovaného těsta ". Jinak v sedmdesátém vydání populární "sandtnerky" ,se na str.360 dočteme, že na odpal. těsto lze použít vodu, nebo mléko, já mám vyzkoušené těsto s mlékem, jsem ráda že vám také chutnají :-)))

    • Jarka L.
      Jarka L. | 25. 5. 2005 14:18

      Dělala jsem věnečky přesně podle receptu paní Míly Kořínkové http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JNCOKPPRP a byly absolutně famozní. Jak chuťově tak i vzhledově (zlatavé, nádherně nadýchané). Krém chutnal snad ještě líp než v kupovaných věnečcích. Opravdu doporučuji!!!

    • Martina Bílková
      Martina Bílková | 25. 5. 2005 12:44

      Není toho mléka moc na 1,5 balíčku pudinku ? Nebude krém moc řídký ?

    • Zdeňka
      Zdeňka | 5. 3. 2005 19:04

      V receptu je chyba v množství vody,má být 1/4 l vody.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Odpalované
    Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sádlo Sůl Vanilkový pudink Vejce Voda Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Salát z kysaného zelí III.

    Salát z kysaného zelí III.

    Šlehačková roláda IV.

    Šlehačková roláda IV.

    Ořechový dort mojí babičky

    Ořechový dort mojí babičky

    Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

    Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

    Brambory (těstoviny) s fazolkami

    Brambory (těstoviny) s fazolkami

    Jemné palačinky z acidofilního mléka

    Jemné palačinky z acidofilního mléka

    Karbanátky s cuketou

    Karbanátky s cuketou

    Broskvovo-meruňková marmeláda

    Broskvovo-meruňková marmeláda

    Francouzské brambory

    Francouzské brambory

    Doporučujeme

    35 minut
    Salát s rozpečeným kozím sýrem

    Salát s rozpečeným kozím sýrem

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    27
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
    Těstoviny se smetanovou…
    26
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Bramboráky
    Bramboráky
    15
    Jogurtovo-jablečná bábovka
    Jogurtovo-jablečná…
    15
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Těchto 5 dezertů zvládnete jen s hrnkem a lžící, bez vážení!
    Těchto 5 dezertů zvládnete jen s hrnkem a lžící,…
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů vás zachrání v pracovním týdnu
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů…
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…

    Sledujte nás

    AHA.cz Slunečná už zná datum loučení! Fakt už takhle brzy?

    Slunečná už zná datum loučení! Fakt už takhle brzy?

    AHA.cz Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    AHA.cz Deník Aha! 8.3.2021

    Deník Aha! 8.3.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Ženy.cz Critics' Choice 2021: Krásné i méně povedené šaty z domácího prostředí!

    Critics' Choice 2021: Krásné i méně povedené šaty z domácího prostředí!

    Maminka.cz Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Reflex.cz I my jsme udíleli ceny. Náš žhavý kandidát na k....a roku? Poslanec Volný

    I my jsme udíleli ceny. Náš žhavý kandidát na k....a roku? Poslanec Volný

    E15.cz Rekordman mezi raketoplány. Discovery se z poslední cesty vrátil před deseti lety

    Rekordman mezi raketoplány. Discovery se z poslední cesty vrátil před deseti lety

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Další doporučené recepty:

    Věnečky
    Věnečky
    Věnečky podle Valiky
    Věnečky podle Valiky
    Věnečky s mátovým krémem
    Věnečky s mátovým krémem
    Venezuelské placičky s olivami
    Venezuelské placičky s olivami
    Veprove medajlonky s horcicno-peprovou omackou
    Veprove medajlonky s horcicno-peprovou…
    Vepřo knedlo do ruky
    Vepřo knedlo do ruky
    • Recepty.cz
    • Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí