• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
    Napište svůj komentář k receptu

    Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 19
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 0,25
        l voda
      • sůl
      • 140
        g hrubá mouka
      • 4
        ks vejce
      • 90
        g sádlo nebo másla
    • Krém
      • 1
        l mléko
      • 1,50
        balíček vanilkový pudink
      • 2
        ks žloutek
      • 250
        g máslo
      • cukr 70-100
      • čokoládová poleva
      • moučkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Sádlo (máslo) a sůl vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku, až se začne vařit, zmírníme na střední oheň a najednu vsypeme mouku. Všechno mícháme na středním ohni, až se vytvoří hrouda, kterou ještě chvíli "odpalujeme" a to tak dlouho, dokud dno hrnce nezbělá. (Nepřipálit).
    2
    Když je těsto připravené, necháme vychladnout a postupně, jedno po druhém zašleháme vejce. (Další vejce přidáváme až je to předchozí pořádně zatřené). Potom hmotu naplníme do stříkacího pytlíku a na pečící papír, nebo plech vymaštěný máslem, posypaný moukou a postříkaný vodou tvarujeme malé věnečky velikosti cca lískového oříšku v malých rozměrech.
    3
    Ve vyhřáté troubě pečeme 20 minut (trouba 200 °C) a troubu neotvíráme minimálně prvních 10 minut, nebo pečivo klesne. Věnečky hned po vyndání z trouby překrájíme, (jakmile vychladnou, těsto se drobí, takže už to nejde).
    4
    Krém: Mléko, vanilkový pudink, žloutky a cukr svaříme na hustý pudink. Po vychladnutí ušlehám máslo s cukrem a za stálého šlehání přidáváme pudinkovou kaši, až vznikne hladký krém. Pro dospěláky je možné přidat trochu rumu. Věnečky naplníme krémem (používáme zase trubičku), můžeme polít čokoládou nebo citronovou polevou, pocukrujeme moučkovým cukrem a je hotovo.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

    Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

    Bochánky z odpalovaného těsta

    Bochánky z odpalovaného těsta

    Věnečky s mátovým krémem

    Věnečky s mátovým krémem

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    recepty73 recepty73
    zdena3 zdena3
    Estee Estee
    fIRCON fIRCON
    ajasekpes ajasekpes
    sedyjan sedyjan
    • Ewukik | 21. 2. 2018 20:26

      Těsto jsem delala s hladkou moukou. A jinak podle receptu a je úžasné. Jen špatná receptura na krém. Mam ho ridky jak blázen. A ted nevim co udelat aby to bylo skvělý a to jsem dělala poprve :-(

    • Lucie
      Lucie | 15. 10. 2015 14:29

      Mně teda žádná hrouda nevznikla. Je z toho jakási hrubozrnná drchlanina. Nevím, zda je to moukou nebo rukama. Odpalovala jsem jak divá, ale těsto se nespojilo v nic konzistentního. V porovnání s jinými recepty mě ale zaráží množství vody - je téměř jednou takové, tak si říkám, jestli to není tím. Zkusila jsem ještě jiný recept s hladkou moukou a menším množstvím vody a napoprvé paráda... :-\

    • Maruš
      Maruš | 26. 6. 2014 21:13

      Většinou se dává hladká mouka,ale já třeba dělám osvědčený recept na věnečky s poloh.moukou 150g,místo sádla dám 50g hery.Vejce (4 velká)přidávám hned po odstavení hrnce,jedno po druhém a přidám zarovnanou lžičku kypř.prášku.Peču na 210 stupňů 14-15 minut,krásně naskočí.Z jedné dávky mám 35 věnečků o průměru 5 cm.Nechám chvíli vychladnout a pak prokrojím a nic se nedrobí.Věnečky stříkám dvojitě,jsou pak pěkně nafouknuté.Dnes jsem je pekla a báječně se povedly. :-))

    • Denisa
      Denisa | 13. 6. 2014 16:45

      nepatří místo hrubé mouky hladká? :-\

    • Lůca
      Lůca | 17. 12. 2013 15:37

      Místo másla jsem dala sádlo a povedly se! Krém jsem nedělala podle receptu - mám vlastní. Všem recept (alespoň na těsto) doporučuji.

    • petra
      petra | 29. 9. 2013 08:46

      ahojky lidicky ja delam 1i mleka ,4 pudinky,podle chuti pridat cukr a vanylkovy cukr,skuste to a uvidite.

    • Zuza
      Zuza | 18. 5. 2013 17:25

      Dnes jsem recept vyzkoušela a musím říct, že je výborný! Vše se povedlo a děkuji autorce :-)

    • Pepa
      Pepa | 26. 12. 2012 11:44

      Těsto se povedlo ,tak věnečky jsou výborné. :-)

    • Veronika
      Veronika | 21. 6. 2012 19:16

      Taky si myslím..hledám už nějakou dobu ten pravý recept na větrníčky, a opravdu vždy jsou na 0.5l mléka uvedeny 2 pudinky.

    • smerika | 5. 12. 2011 17:59

      Dobrý večer, právě mám upečenou první várku. Jsou SUPER postupovala, jsem přesně dle receptu, jen jsem je udělala moc malé.. tak příště je udělám trošku větší. :-|

    • Monika
      Monika | 15. 10. 2011 21:46

      Podle mě by tam mělo být o 1 puding více :-) ( na řídký puding do misky se dává 1/2l - 1puding viz.návod na obale) a na krém 1l mléka na minimálně 2,5 - 3pudingy. Já dávám 750ml mléka na 2 pudingy :-)

    • fIRCON | 4. 10. 2011 07:23

      Věněčky jsou skvělé! Jen se pekly déle, než je uvedeno v receptu - klasická velikost věnečků cca hodinu, pak jsem z toho udělala pidivětrníčky a ty ccca 30 minut. Krém jsem udělala podle zkušeností ostatních raději jiný (mandlový - cukr, máslo + mandlový pudink), ale těsto bylo výborné!

    • Markéta
      Markéta | 30. 6. 2011 18:16

      Možná, že jsou dobré (ke stádiu jedení jsme se nedostali, skončili na kompostu), ale krém je tak extrémně tekutý, že se to nedá použít! :'(

    • Estee
      Estee | 5. 5. 2011 00:20

      poprvé jsem dělala věnečky, napodruhé jsem z toho udělala větrníky, bylo to jednodušší a vešlo se do nich víc polevy :-) ale jsou výborný :-P

    • BERGAMINOVA ZDENKA
      BERGAMINOVA ZDENKA | 21. 11. 2010 21:07

      MOCKRAT DEKUJI ZA RECEPT. DNES JSEM DELALA, RYCHLE, JEDNODUCHE A VYNIKAJICI. DAVAM OBROVSKOU 1.

    • recepty73
      recepty73 | 30. 10. 2010 20:17

      :-\ ...tak vyzkoušejte ,,Vanilkový a kakaový krém na dorty,...,,ten Vám nepoteče ;-)

    • *Lucka* | 30. 10. 2010 20:06

      Těsto bylo naprosto v pořádku, ale krém byl strašně tekutý - nevím co jsem udělala špatně. :-( Jinak krém byl chuťově výborný, ale opravdu velmi tekutý..

    • recepty73
      recepty73 | 19. 10. 2010 16:18

      1*

    • vilda babič
      vilda babič | 6. 9. 2009 18:30

      dopečeno,spapkáno, vynikající a jednoduché, jen krému by stačila polovina ,moc díky za recept, Babičová

    • vilda babič
      vilda babič | 6. 9. 2009 18:29

      dopečeno, spapkáno, vynikající !!! Jednoduchý! Jen toho krému by stačila polovina. MOC děkuji za recept, Babičová

    • Marie Tesařová
      Marie Tesařová | 24. 3. 2008 17:32

      Včera jsme z manželem tento recept vyzkoušeli a výsledek byl skvělej.Akorát na tuto dávku těsta jsme udělali krém jen z necelého 3/4 litru mléka a i přesto nám ještě zůstalo.Jinak po věněčkách se jen zaprášilo.

    • Jana Cz.
      Jana Cz. | 2. 8. 2007 13:38

      Paní Jano z VM, dělám krém do věnečků stejný jako vy (4 pudinky na 1 l mléka), ale neznám to s těmi vejci. Ráda bych to vyzkoušela. Můžete mi, prosím, poradit, kolik vajec dáváte do této dávky krému a jakou mají mít konzistenci, popř. jak dlouho je v páře asi šleháte? Věnečky budu dělat zítra. Děkuji Vám za odpověď.

    • Jana P. Ilinois
      Jana P. Ilinois | 17. 4. 2007 03:41

      Ach jo , moje venecky , dnes zkoncily v kosi . Pekla jsem vse podle receptu a bez uspechy , cela nestastna bezim z5 na net . A ejhle chyba v receptu asi to je vazne tou vodou , dala jsem 1l . A ne a ne se upect . Porad jsou mokre. Takze pani Zdenko , dekuji vam za opravu , no chybama se clovek uci .

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 9. 1. 2007 12:06

      Opraveno.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 9. 1. 2007 11:44

      Pozor, stále je tu v receptu ta chyba - je uvedeno 1 l vody!!! I já mám osvědčený tento recept, ale je v něm skutečně 1/4 litru vody, jak již před 2 roky psala Zdeňka - kuchařko.cz, nešlo by to opravit????

    • Jana z VM
      Jana z VM | 26. 5. 2005 08:18

      Nezkoušela jsem dělat odpalované těsto z mléka, vždycky z vody - recept mám od své maminky, u níž byly věnečky specialita, milovaná celou širokou přízní. Ona (a já také) dáváme mouku hladkou a tuk - část sádla, hery a másla - je to vynikající.Na 1 l mléka dávám 4 pudingy a hodně osladím, aby se už nemuselo máslo sladit a ještě do másla vedle pudingu přišlehávám - na zlehčení - žloutkový krém (v páře šlehaná celá vejce s krupicovým cukrem - na 1 vejce 2 lžíce cukru) - je z toho vynikající odhlehčený krém ! Pochopitelně musí se dát trochu rumu do krému. Mám toto léta vyzkoušené a je to opravdu famózní.

    • Míla Kořínková
      Míla Kořínková | 25. 5. 2005 17:34

      Pani Jarko, děkuji za pochválení, můj recept na žloutkové věnečky jsem dala do diskuze na téma: potřebuji poradit ( odpalované těsto) , ale ne každý tam zabrousí, tak je dnes napíšu do nových receptů pod názvem "žloutkové věnečky z odpalovaného těsta ". Jinak v sedmdesátém vydání populární "sandtnerky" ,se na str.360 dočteme, že na odpal. těsto lze použít vodu, nebo mléko, já mám vyzkoušené těsto s mlékem, jsem ráda že vám také chutnají :-)))

    • Jarka L.
      Jarka L. | 25. 5. 2005 14:18

      Dělala jsem věnečky přesně podle receptu paní Míly Kořínkové http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JNCOKPPRP a byly absolutně famozní. Jak chuťově tak i vzhledově (zlatavé, nádherně nadýchané). Krém chutnal snad ještě líp než v kupovaných věnečcích. Opravdu doporučuji!!!

    • Martina Bílková
      Martina Bílková | 25. 5. 2005 12:44

      Není toho mléka moc na 1,5 balíčku pudinku ? Nebude krém moc řídký ?

    • Zdeňka
      Zdeňka | 5. 3. 2005 19:04

      V receptu je chyba v množství vody,má být 1/4 l vody.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Odpalované
    Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sádlo Sůl Vanilkový pudink Vejce Voda Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Plundrové těsto

    Plundrové těsto

    Brokolice s česnekem

    Brokolice s česnekem

    Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

    Vídeňský bramborový salát s kysanou…

    Pudinkové řezy

    Pudinkové řezy

    Sekaná podle Itala

    Sekaná podle Itala

    Roláda  piškotová

    Roláda piškotová

    Francouzské bagety (Baguettes)

    Francouzské bagety (Baguettes)

    Cuketové karbanátky (sekaná)

    Cuketové karbanátky (sekaná)

    Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

    Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

    Doporučujeme

    50 minut
    Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem

    Paštika se šalvějí a kandovaným…

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    92
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    70
    Marokánky
    Marokánky
    53
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    51
    Vanilkové rohlíčky - rychlé
    Vanilkové rohlíčky -…
    47
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k…

    Zajímavé články

    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct a oslaďte si čekání na Ježíška
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct…
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů, které vám zpestří podzim i zimu
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů,…
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste kokosové, zázvorové nebo sušenky s kakaovými boby
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste…
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5 nejlepších receptů
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Test ořechových másel: Která svou chutí strčí do kapsy i slavný lískooříškový krém?

    Test ořechových másel: Která svou chutí strčí do kapsy i slavný lískooříškový krém?

    Blesk pro ženy Vánoční tipy na dárky pro děti do tří let

    Vánoční tipy na dárky pro děti do tří let

    AHA.cz Jiřina Bohdalová: Ukázala pohádkové bydlení

    Jiřina Bohdalová: Ukázala pohádkové bydlení

    Dáma.cz Horoskop na příští týden: Která znamení budou sršet energií, kdo naopak nestíhá?

    Horoskop na příští týden: Která znamení budou sršet energií, kdo naopak nestíhá?

    Dáma.cz Zahřejí a budou vám slušet: Oversized svetry jsou hitem podzimu

    Zahřejí a budou vám slušet: Oversized svetry jsou hitem podzimu

    Ženy.cz Měkoučká & hřejivá pyžama pod stromeček i jen tak pro radost!

    Měkoučká & hřejivá pyžama pod stromeček i jen tak pro radost!

    Maminka.cz Porodní pozice: Nikdo vám nemůže zakázat rodit vstoje nebo v dřepu

    Porodní pozice: Nikdo vám nemůže zakázat rodit vstoje nebo v dřepu

    Reflex.cz Zdechovský: Babiš je směšný a sosá peníze pro sebe, musíme mu přebrat důchodce, členové ANO už utíkají

    Zdechovský: Babiš je směšný a sosá peníze pro sebe, musíme mu přebrat důchodce, členové ANO už utíkají

    E15.cz Kde je v Česku nejčistěji?

    Kde je v Česku nejčistěji?

    Abecedazahrady Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

    Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

    Další doporučené recepty:

    Věnečky
    Věnečky
    Věnečky podle Valiky
    Věnečky podle Valiky
    Věnečky s mátovým krémem
    Věnečky s mátovým krémem
    Venezuelské placičky s olivami
    Venezuelské placičky s olivami
    Veprove medajlonky s horcicno-peprovou omackou
    Veprove medajlonky s horcicno-peprovou…
    Vepřo knedlo do ruky
    Vepřo knedlo do ruky
    • Recepty.cz
    • Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies