Věnečky podle Valiky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 50 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Peťula95

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 500
      ml voda
    • 100
      g máslo
    • 8
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Krém
    • 500
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks karamelový puding
    • 150
      g cukr
    • 50
      ml hnědý rum
    • 400
      g mascarpone
    • 150
      g máslo
    • 500
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si připravíme odpalované těsto..tzn. Do hrnce dáme vařit vodu s máslem a špetkou soli. Až začne voda vřít, přidáme pomalu mouku za stálého míchání a vytvoříme "kaši". Těsto odpalujeme dokud se nám nezačne oddělovat od stěn hrnce a dna.Těsto by se mělo spojit do jedné hroudy.
2
Odstavíme a necháme vychladnout na dotek prstu.Poté za stálého míchání šlehačem, přidáme vejce (jedno po druhém).
3
Těsto vložíme do cukrářského pytlíku a stříkáme na promaštěný pekáč kolečka. Pečeme na 100°C cca 25 minut. (Během pečení nesmíme troubu otevřít, mohlo by nám spadnout těsto)
4
Po upečení necháme úplně vychladnout. Věnečky rozřízneme na půl a připravíme si krém.
5
Uvaříme si puding dle návodu a do vroucího přidáme máslo. Necháme vychladnout. Přidáme mascarpone a vložíme krém do cukrářského pytlíku.
6
Věnečky plníme po obvodu . Na krém přidáme ještě vrstvu šlehačky.
7
Jemně přiklopíme vršek věnečku a přelijeme vámi vybranou polevou podle chuti.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: