• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Věnečky
    Napište svůj komentář k receptu

    Věnečky

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 7
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Věnečky
    Věnečky
    Věnečky
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 300
        g voda
      • sůl
      • 150
        g sádlo
      • 150
        g hladká mouka
      • 4
        ks vejce
    • Krém:
      • 1
        ks máslo
      • 6
        lžíce moučkový cukr
      • 2
        lžíce hnědý rum
      • 0,50
        l voda
      • vanilkový pudink do pudinku přidáme 2 lžíce cukru

    Postup přípravy receptu

    1
    Mouku nasypeme do rozpuštěného sádla s vodou a soli a stále rychle mícháme, až se vytvoří hmota. Odstavíme hrnec a do vlažné hmoty zašleháme postupně mixérem vajíčka. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme věnečky a pečeme na 250 °C bez otvírání dvířek (horkovzduch 1 a 2 patro).
    2
    Krém: máslo, práškový cukr a lžíce rumu smícháme dohromady a vznikne nám hmota. Potom uvaříme s mléka a pudinku - pudink po jeho vychladnutí postupně vmícháváme hmotu. Po upečení věnečky necháme vychladnout a rozřezáváme je v půlce, kde je pytlíkem naplníme krémem.
    3
    Věnečky jsou velice lahodné a mají veliký uspěch.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Věnečky podle Valiky

    Věnečky podle Valiky

    Věnečky s mátovým krémem

    Věnečky s mátovým krémem

    Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

    Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    recepty73 recepty73
    janahejd janahejd
    Hlavsova80 Hlavsova80
    martulacka martulacka
    • semion | 18. 12. 2014 14:26

      Nějak tam nemohu najit to mleko 8-)

    • dany
      dany | 6. 3. 2013 19:28

      věnečky peču už dlouho,jsou super.Krém dělám z 1litru mléka,4vanilkový pudinky,celý máslo,20dkg cukr.krystal,vše se uvaří jako pudink,po uvaření se posype 2vanilk.cukry a nechá se do druhýho dne vychladit,pak se vyšlehá a přidají se asi 3lžíce rumu. :-( :-( :-( :-(

    • Tereza
      Tereza | 6. 3. 2013 17:51

      vypadá to dobře :) zkusím je :-))

    • Cukrářka Hanka
      Cukrářka Hanka | 28. 10. 2012 11:20

      Super, určitě hned zítra vyzkouším, tento recept. Děkuji ;-)

    • martulacka | 22. 4. 2012 20:29

      Tento recept na věnečky je snad nejlepší jaký jsem kdy dělala. Jen na krém používám mléko. Věnečky prostě byly supéééér.

    • Hlavsova80
      Hlavsova80 | 8. 4. 2012 14:58

      Přidala jsem své foto....snad to nevadí :-D

    • Hlavsova80
      Hlavsova80 | 6. 4. 2012 13:58

      <3 Naprosto výborný recept.Mňamka ;-)

    • janahejd | 22. 1. 2011 18:34

      Tak tyhle venecky jsou uzasne, jako z cukrarny, jen o moc lepsi. Pekla jsem je na novorocni vecirek, ziju v Los Angeles, tak tady venecky neznaji, kamaradi nejdriv nevedeli, co to jako je, ale pak se po nich mohli utlouct. Takze moc diky za recept, diky nemu mam moznost sirit slavu ceske cukrarske tradice :)

    • dzudy
      dzudy | 22. 12. 2010 20:11

      Pokud spadly, byly málo pečené. Já peču asi 8-10 minut na 250°C, pak snížím na asi 170°C a peču ještě 8-10 minut. Věnečky po rozkrojení musí být uvnitř suché.

    • MarilynM2
      MarilynM2 | 22. 12. 2010 19:42

      Vše jsem dělala podle receptu. Na věnečky jsem troubu neotevírala, ale když jsem je vyndala, tak se mi spadli. Nevíte někdo, kde je problém? :'(

    • recepty 73
      recepty 73 | 27. 4. 2010 09:07

      Dělal jsem ze 100% tuku jak s vanilkovým,tak i čokoládovým krémem.Výborné!A ty jednohubky jak píše Majka jsou raz dva a dají se na nich dobře zlikvidovat zbytky krémů :-).Foto už jsem přidal.Jiří

    • recepty 73
      recepty 73 | 26. 4. 2010 15:26

      Ze 100% tuku jsou výborné!Dělal jsem s vanilkovým a čokoládovým krémem :-).Když potřebuji zlikvidovat krémy je tohle dobrý,spolehlivý likvidátor.Jen malé ,,bobečky,, ,rozkrojit ,pomazat a možná vám zbyde i na ochutnání :-))).Foto s jedničkou posílám.Jiří

    • Majka Rončáková
      Majka Rončáková | 29. 4. 2009 07:07

      Taky je dělám,ale malou lžičkou, jsou to takové jednohubky.

    • Jana T.
      Jana T. | 28. 4. 2009 19:42

      Ilis ilis to je nápad !! Pokud to bude na nějakou oslavu, udělám věnečky. Ale když nás honí mlsná, ty bochánky stihnu i při vaření oběda. Těsto používám jiné, ale to není rozhodující. Krém naplním lžičkou, pocukruju a hotovo. Vyzkoušeno a schváleno, skoro jsem nestihla ochutnat.

    • Marie Kyrianová
      Marie Kyrianová | 22. 4. 2009 21:31

      A jak dlouho se pečou?

    • marie nezlakova
      marie nezlakova | 23. 3. 2009 08:39

      V tomto případě se opravdu nevyplatí otevírat dvířka trouby dřív než je nutné.Když jsem je pekla naposledy,tak se mi rozbilo v troubě světlo a hlídala jsem je s baterkou-jak horník!,abych z nich neměla placičky.Také dělám z Omegy.

    • zdenka supolova
      zdenka supolova | 21. 3. 2009 13:36

      To je bezva nápad,ilis,právě to patlání mě odrazuje,takže moc nedělám,ale tohle vyzkouším.Děláte bochánky polévkovou lžící ?

    • ilis ilis
      ilis ilis | 20. 3. 2009 15:49

      U nás také velmi oblíbené.Do odpallovaného těsta přidávám Omegu - 100% tuk.Když se mi nechce s věnečky moc patlat,tak kladu na pečící papír lžící bochánky,které po upečení rozkrojím a naplním krémem.Zkoušela jsem je zamrazit i po vytažení z mrazáku byly výborné...

    • Alena Vašicová
      Alena Vašicová | 20. 3. 2009 10:33

      Souhlasím, věnečky jsou perfektní, u nás nejoblíbenější zákusek, jediný rozdíl místo sádla dávám máslo.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Sádlo Sůl Vanilkový pudink Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Litý koláč s tvarohem

    Litý koláč s tvarohem

    Eskymo řezy

    Eskymo řezy

    Křenová pomazánka k tyčinkám

    Křenová pomazánka k tyčinkám

    Koláčky ze 100% tuku

    Koláčky ze 100% tuku

    Bryndzová pomazánka II.

    Bryndzová pomazánka II.

    Adžika masovo-zeleninové ragú

    Adžika masovo-zeleninové ragú

    Fazole v rajské omáčce s klobásou

    Fazole v rajské omáčce s klobásou

    Rýžový salát / příloha

    Rýžový salát / příloha

    Cibulová polévka podle Marušky

    Cibulová polévka podle Marušky

    Doporučujeme

    180 minut
    Vláčná máslová vánočka

    Vláčná máslová vánočka

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    109
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    83
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    74
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    72
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak
    64
    Marokánky
    Marokánky

    Zajímavé články

    Vánoční jedlé dárky: Domácí likér, čokoláda i karamelky
    Vánoční jedlé dárky: Domácí likér, čokoláda i…
    Rychlé zimní vaření nemusí být nuda aneb Večeře od pondělí do pátku
    Rychlé zimní vaření nemusí být nuda aneb Večeře…
    Cukroví s krémem je ozdobou vánočního stolu. Zkuste plněné ořechy, išelské nebo košíčky
    Cukroví s krémem je ozdobou vánočního stolu.…
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Jak si upravit vánoční jídelníček tak, abyste letos nepřibrali? Známe 7 triků!

    Jak si upravit vánoční jídelníček tak, abyste letos nepřibrali? Známe 7 triků!

    Blesk pro ženy Tohle se nepovedlo! Podívejte se na nejšílenější vánoční výzdobu z celého světa

    Tohle se nepovedlo! Podívejte se na nejšílenější vánoční výzdobu z celého světa

    AHA.cz Předpověď počasí na Štědrý den: Bude až...

    Předpověď počasí na Štědrý den: Bude až...

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Bůvoli, řekněte si o víc peněz, Hadi, zvolněte

    Horoskop na tento týden: Bůvoli, řekněte si o víc peněz, Hadi, zvolněte

    Dáma.cz NIKOLA (41): Dva dny před svatbou jsem zjistila, že je ženatý

    NIKOLA (41): Dva dny před svatbou jsem zjistila, že je ženatý

    Ženy.cz Výstřih, který teď milují módní influencerky. Je extrémně slušivý!

    Výstřih, který teď milují módní influencerky. Je extrémně slušivý!

    Maminka.cz Přiznání: Nenávidím mateřství. Dceru miluji, ale být matkou mě štve!

    Přiznání: Nenávidím mateřství. Dceru miluji, ale být matkou mě štve!

    Reflex.cz Meky Žbirka: Japonky si mě pletou s Lennonem aneb Rok s naší spojkou na Beatles

    Meky Žbirka: Japonky si mě pletou s Lennonem aneb Rok s naší spojkou na Beatles

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Co kromě nádobí můžete mýt v myčce? Třeba boty a řadu dalších věcí

    Co kromě nádobí můžete mýt v myčce? Třeba boty a řadu dalších věcí

    Další doporučené recepty:

    Věnec s brusinkami
    Věnec s brusinkami
    Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou
    Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou
    Věnec s mandlovou náplní
    Věnec s mandlovou náplní
    Věnečky podle Valiky
    Věnečky podle Valiky
    Věnečky s mátovým krémem
    Věnečky s mátovým krémem
    Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
    Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
    • Recepty.cz
    • Věnečky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace