Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hladká mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 30
      g droždí
    • 200
      ml mléko přibližně
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g máslo
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 100
      g kandované ovoce
    • tuk na formu
    • rozšlehané vejce na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, lžičky cukru, trošky mouky a vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme v teple vzejít. Zbylou mouku smícháme se solí, zbylým cukrem, přidáme kvásek, vejce a zchladlé rozpuštěné máslo. Zbylým mlékem zaděláme vláčné těsto, které necháme vykynout.
2
Z těsta vyválíme obdélníkový plát, který podélně rozdělíme na tři pruhy, které posypeme nadrobno posekanou čokoládou a ovocem. Pruhy svineme a ze vzniklých pramenů uděláme cop. Ve vymaštěné formě necháme věnec asi 15 minut nakynout. Pak ho potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do vyhřáté trouby. Prvních 5 minut pečeme na 190 stupňů, pak ho dopékáme při 160-ti stupních dozlatova.

Komentáře k receptu

  • Dita
    Dita |

    6. 1. 2016 16:52

    Je výborný a taky vypadá velice hezky :-) myslím, že by mohl se ctí nahradit vánočku kterou neumim zamotat :-[ .

  • Radka
    Radka |

    29. 9. 2013 19:50

    Věnec je výborný a s jeho umotáním jsem navzdory své nezkušenosti neměla žádný větší problém. Kandované ovoce nemám ráda a tak jsem ho vyměnila za hrozinky. Chutnal i manželovi a naší malé.

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 1. 2012 11:32

    ...pokud nemůžete sehnat kandované ovoce, zkuste FruchteMix (firma la Perla) z Kauflandu, je to proslazená směs ovoce ze Sicílie, ve 100g plastové vaničce jako dělají saláty a je to výborná náhražka... ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    20. 1. 2012 10:44

    Já jsem měla stejný problém, v obchodech ala Billa, Albert jsem ho viděla vždycky jen přes Vánoce, ale během roku maximálně jeden druh nějaké kandované pomerančové kůry. A pak jsem zjistila, že ho mívají spíš ve starších typech obchodů, které teď pomalu mizí, takže zkuste nějakou zapadlou sámošku nebo Jednotu, Hrušku...

  • RauM
    RauM |

    19. 1. 2012 23:37

    můžu se zeptat, kde "berete" kandované ovoce? mám pocit, že to co dřív bývalo nějak z obchodů vymizelo a zůstala jenom kandovaná kůra z pomeranče a citronu.. jako dítě pamatuju na jiné.. chtěla bych udělat tchánovi k narozeninám..

  • Vlková
    Vlková |

    11. 6. 2011 15:32

    Nedělala jsem cop, jen dva záviny a výsledek byl vynikající. Ten cop musím určitě jednou zkusit!