Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 150 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: kolyjana

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Hovězí guláš
    • 500
      g hovězí kližka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kostka masox
    • rostlinný olej podle potřeby
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • studená voda
    • drcený kmín
    • sůl
    • pepř celý
    • 2
      stroužek česnek
    • majoránka
    • máslo
    • hladká mouka
  • Domácí Bavorský knedlík
    • 5
      ks rohlík
    • 20
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • petrželka podle potřeby
    • 3
      ks vejce
    • 125
      ml mléko
    • polohrubá mouka
    • sůl
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
HOVĚZÍ GULÁŠ:
2
Očištěnou nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dohněda. Poté přidáme očištěné, na kostičky nakrájené, osolené a opepřené maso. Maso trochu orestujeme.
3
Na orestované maso dáme sladkou papriku (zlehka orestovat a poté zalít vroucí vodou) proto, aby nám paprika nezhořkla, přidáme masox, kmín. Necháme dusit 1-2 hodiny.
4
Když je maso poloměkké, zahustíme hladkou moukou. Přidáme česnek a podle potřeby sůl, pepř, kmín, papriku. Necháme ještě vařit asi půl hodiny. Ke konci přidáme majoránku, ale to už se nesmí gulášek vařit. A můžeme servírovat.
5
BAVORSKÝ KNEDLÍK:
6
Rohlíky nadrobíme nebo nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme 125 ml horkého mléka, promícháme a necháme chvilku stát. Pak přidáme cibulku prosklenou na lžíci másla a 1 PL nasekané zelené petrželky, rozšlehaná vejce, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, zahustíme moukou a burizóny a promícháme, aby se všechny ingredience dobře spojily.
7
Mokrou rukou tvarujeme knedlíky, které klademe do vroucí solené vody a vaříme cca 15 minut.
8
Podáváme k pečeným nebo dušeným masům a různým omáčkám.

Komentáře k receptu

  • Květa
    Květa |

    31. 5. 2014 20:15

    V receptu na knedlíky je: zahustíme moukou a burizony, ale v ingrediencích nějak burizony nevidím