• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Hovězí guláš v tlakáči
    Napište svůj komentář k receptu

    Hovězí guláš v tlakáči

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 92
    doba přípravy: 50 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Hovězí guláš v tlakáči
    Hovězí guláš v tlakáči
    Hovězí guláš v tlakáči
    Hovězí guláš v tlakáči
    Hovězí guláš v tlakáči
    Hovězí guláš v tlakáči
    Hovězí guláš v tlakáči
    Hovězí guláš v tlakáči
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 4
        ks cibule
      • sůl
      • 4
        stroužek česnek
      • 3
        lžíce sádlo
      • 1
        lžička majoránka
      • pepř mletý
      • 800
        g hovězí maso
      • 1
        kostka hovězí vývar
      • 2
        lžíce paprika - sladká
      • 0,50
        lžička pálivá paprika
      • tmavá jíška
      • drcený kmín

    Postup přípravy receptu

    1
    V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme. Rychle přidáme na kostky (cca 4x4 cm) nakrájené maso a opékáme, aby se nám maso "zavřelo". Opékáme několik minut, než začne maso pronikavě vonět a pouštět šťávu. Pak maso osolíme, opepříme a přidáme kmín, podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit.

    RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

    2
    Po cca 30 min. máme maso měkké (ne příliš, ať se nám pak na talíři příliš nerozpadá), přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujónu (celkem budeme mít 2-2,5 l guláše) a necháme provařit. Do vroucího!! guláše přisypeme dle potřeby "bobky" (pozor houstne to, až po chvíli míchání). Přidáme lisovaný česnek, majoránku.
    3
    Pak ho s chlupatým knedlíkem sníme. Nejlépe chutná (proti předpisům hygieniků v ČR) druhý až sedmý den po uvaření.

    RADA: Tradiční omáčky 9x jinak

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Hovězí guláš se zeleninou

    Hovězí guláš se zeleninou

    Hovězí guláš

    Hovězí guláš

    Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

    Hovězí guláš s domácím Bavorským…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Xyht | 7. 12. 2019 12:31

      Po přečtení vašich zkušeností/ jdu na to poprvé/ vařit guláš v tlakáči, jej budu vařit na menší tlak označený jedničkou,na dvojku - vyšší tlak si to nelajznu a plotýnku na elektrických kamnech snížím z 9. - tého stupně na stupeň 4 poté ,co začne z tlakáče unikat ventilem přetlak abych maso dusil menším tlakem . Koupené hovězí kostky hodlám dusit cca 25 minut ,pak otevřu hrnec a juknu co maso. Tak mi držte palce ,vy zkušenější než kuchař amatér.

    • Jiří
      Jiří | 4. 9. 2016 10:18

      Já tam málem dal opravdový bobky.... dík za upřesnění.

    • step
      step | 7. 4. 2016 14:10

      Díky za upřesnění, málem jsem tam šoupla bobkový list. :)

    • caligula
      caligula | 9. 2. 2016 09:11

      ne ty pindo, musí se jíst jenom s knedlama, jinak ti narostou oslí uši!!! Už si viděla gulaš co se nedá jíst s chlebem????? :-D

    • jakeline
      jakeline | 1. 7. 2015 15:24

      Guláš vaříme s láskou nejlépe zalít trochou piva at má říz! :-D :-P

    • paco
      paco | 22. 2. 2015 11:30

      Přátelé, kašlete na tlakac, kostky a bobky. S tím nelze vařit, jen prznit. Dejte si na čas a guláš pokuste, nejlépe přiklopeny v troubE.

    • paco
      paco | 22. 2. 2015 11:29

      Přátelé, kašlete na tlakac, kostky a bobky. S tím nelze vařit, jen prznit. Dejte si na čas a guláš pokuste, nejlépe přiklopeny v troubE.

    • Maikee
      Maikee | 15. 11. 2014 21:26

      dal jsem místo kmínu nové koření a místo vody necelou lahvinku Braníka, zbytek posloužil k osvěžení 8-) ...už to syčí v papiňáku, tak jsem zvědav na výsledek :-)

    • Sabča
      Sabča | 16. 9. 2014 10:13

      Tak už je v tlakáči,tak doufam,že se povede:-) :-)

    • UnCool
      UnCool | 11. 7. 2014 15:06

      diky, nevedel jsem co jsou bobky a mam asi ten samy tlakac, tak to udelam stejne :-)

    • EvaV.
      EvaV. | 16. 1. 2014 20:17

      Ještě že už mám nějaké ty zkušenosti v kuchyni a tlakáč jsem vypla po 20 minutách. Nechat to tam o 10 minut déle, tak nemám maso, ale srajdu. :-| Ale možná to bude tím, že jsem vařila v úplně novém tlakáči od Fagora :-) Jinak kdo neví, co jsou bobky, tak pravděpodobně byla myšlena syntetická hotová jíška od firmy Knorr (prodává se světlá a tmavá ve žluté a hnědé krabičce). Do guláše podle tohoto receptu patří samozřejmě ta tmavá <:-) Já ovšem guláš tímto nezkazím a zahušťuji chlebem :-P

    • Sosak
      Sosak | 28. 12. 2013 11:18

      Tolik nadšení z normálního guláše z tlakáče ? :-P Jezdíme do Rumunska s enduro motorkami a tamní babička nám vaří guláš v kolíku .. maso má naložené den do předu a to jsou kostky masa tak 5*5 i větší,hromada cibule ,čerstvé rajčata,paprika hafo česneku a vše dělá na ohni.. K tomu domácí knedlík.. To je guláš 8-) ale tenhle je také dobrý :-P

    • MeMk
      MeMk | 22. 11. 2013 21:59

      Právě dovařeno, uvidíme v neděli, zda sklidí pochvalu...

    • kamagra
      kamagra | 6. 11. 2013 00:23

      <a href=" http://www.buyviagraprize.com ">buy viagra no prescription</a>, 7837, <a href=" http://www.kamagraspecial.com ">cheap kamagra</a>.

    • kamagra
      kamagra | 4. 11. 2013 13:50

      <a href=" http://www.buyviagraprize.com ">buy viagra</a>, 1754, <a href=" http://www.kamagraspecial.com ">kamagra</a>.

    • Frenc
      Frenc | 29. 10. 2013 10:51

      Jo je to 8-)

    • Frenc
      Frenc | 29. 10. 2013 10:51

      Jo je to 8-)

    • lada69
      lada69 | 15. 9. 2013 12:17

      jémine ,nevím co jsou bobky

    • Adka751 | 10. 5. 2013 18:21

      Dělala jsem již podruhé, a pošmákli jsme si :-))

    • Beru
      Beru | 16. 3. 2013 08:55

      prakticky veškeré omáčky vařím jedině v tlakáči...a taky mi chvilku trvalo, než jsem chytila ten správný grif :-) ale je to tak, že pokud v něm vaříte, občas hrnec nadzvedněte a zakvedlejte s ním. Tak se vyvarujete tomu, aby se v něm něco připálilo.

    • zizi
      zizi | 3. 3. 2013 13:01

      tak recep možna super ale jak tady spousta lidi piše malem bylo po mase .....behem chviličky voda fušč a mohlo byt vše spalene :-X možna by to chtěla přište lepe odmeřovat vodu a pak radi :-!

    • Květa
      Květa | 6. 2. 2013 09:31

      Musim pochvalit !!!!!!!!!!!!!!! Super ,rychle a chutne ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-P :-P

    • Duchi | 5. 2. 2013 11:31

      v jednoduchosti je síla,rychle si jdu přidat,než mi to někdo sní.......výýýýborný guláááášek....

    • Pavla
      Pavla | 1. 2. 2013 00:13

      Já skoro také a to jsem tam měla dost vody a už po 10 min podlila...maso sam tuhý a připálený. ...ale příště už budu vědět. :'(

    • netopýr
      netopýr | 15. 1. 2013 10:45

      musíš se víc snažit ;-)

    • Gennes
      Gennes | 28. 12. 2012 13:47

      Díky za info.Dělal jsem to přesně podle návodu...Po 20 minutách jsem měl z guláše škvarky.. :-X .V papiňáku na ´mírný oheň..Maso bylo podlité ažaž...

    • babča
      babča | 31. 10. 2012 22:12

      Milá zlatá, 4 stroužky česneku, ne 4 paličky! To by bylo opravdu moc.

    • bilke
      bilke | 4. 10. 2012 19:37

      Výborný recept, jak v hovězím podání, tak jsem zkoušel i zvěřinu, konkrétně dančí, jen ta kostka, vždy jsem měl podstivý vývar z kostí, dávám za 1* vynikající!!! :-)

    • libuše17
      libuše17 | 16. 9. 2012 11:00

      opravdu moc dobrý,vaříla jsem už hodně gulášů,ale ten je jednoduchý a vynikající,super!!!

    • petr92 | 11. 9. 2012 10:28

      guláš super, jen vývar je lepší pravý ale je jasné že vždy není jinak paráda :)

    • rins | 16. 8. 2012 21:48

      Výborný recept! Protože ted nemáme papiňák, tak jsem to dusila poctivě s doléváním vroucí vody skoro 2 hodiny (než maso změklo), ani jsem nepoužila ten vývar v kostce a je to bašta! A zítra bude ještě lepší! :-))

    • Jiří
      Jiří | 18. 7. 2012 13:47

      jednoduché! guláš výborný!

    • romansz
      romansz | 18. 4. 2012 20:10

      vařím teměř stejně a vždy je supr

    • Milan
      Milan | 18. 4. 2012 09:47

      Vyborný recept :-) pořád jsem se mořil z gulášem v kastrolů ateď je za chvilku. Kdo chce trošičku změnu tak muže zkusit malého frťánka rumu nebo "koňaku" :-[

    • Markyta
      Markyta | 22. 3. 2012 22:50

      už nevařím jiný :) dnes po čtvrté a zase se těšíme :) :-)

    • Kamil
      Kamil | 27. 2. 2012 14:26

      Dobrý recept, díky ;-)

    • flavour | 26. 2. 2012 13:58

      Vařil jsem již 2x a opět velice povedený! Nemá chybu.

    • Vilemina80 | 28. 11. 2011 12:45

      Vyborné, zdařilo se, jen jsem neměla tak velký papiňák tak jsem ho nechala lehounce bublat na plotně a šla mezitím na nehty :) tím jsem dosáhla i toho, že se sám zredukoval a nebylo třeba zahušťovat jíškou. Namísto předního jsem použila zadní hovězí, kvůli menší šlachovitosti. samozřejmě nutno nechat uležet a výsledek byl skvělý. Hosté ho hodnotili na výbornou, takže děkuji za skvělý recept, ukládám do kuchařky a určitě ho nedělám naposled!

    • angila
      angila | 21. 10. 2011 18:05

      jdu na to O:-)

    • J.F.Pinon
      J.F.Pinon | 1. 9. 2011 12:12

      Vše jde podle plánu :-|

    • sla69
      sla69 | 1. 8. 2011 10:04

      mám rád tmavý guláš vyzkoušel jsem tento recept a můžu jen doporučit já jen k tomu přidal ještě vepřové kousky masa a trochu kari všem doporučuji

    • petrju
      petrju | 20. 7. 2011 17:28

      Výborný recept. Sice jsem dal trochu více cibule a malinký protlak, ale koření a postup dle návodu a výborný. Už se na něj těším až bude zítra uleželý. :-)

    • šárka
      šárka | 15. 7. 2011 11:20

      Právě jsem dovařila, je fakt bomba <3 <3 jiný dělat nebudu. dávám za1!

    • Miška
      Miška | 8. 6. 2011 17:47

      Prosím jak jste docílila té krásné černé barvy? Jinak super recept, děkuji.

    • Adélka
      Adélka | 7. 6. 2011 19:11

      Poprvé jsem vařila hovězí gůláš a to podle vašeho receptu.... jenom místo kořšní zvlášť jsem na doporučení použila gulášové koření.... a můžu říct, že na poprvé se povedl.... a je výborný.... :) Velmi děkuji za úžasný recept.... :) jen tak dále... ;)

    • myšlenka
      myšlenka | 5. 6. 2011 15:31

      Já nevím, ale není ten gulášek až příliš tmavý? A ten bramborový knedlík, ten bych si teda dala ke knedlu-zelu-vepřu. Ke guláši houskový! :-\

    • Dušan
      Dušan | 29. 5. 2011 11:33

      Díky za skvělý recept!

    • Vladimír Staško
      Vladimír Staško | 31. 3. 2010 14:08

      Ja,very gut.

    • Lenka Outratova
      Lenka Outratova | 24. 3. 2010 18:34

      Ahoj, vždy jsem se bála vařit guláš, ale s tímto receptem je to hračka! A je vynikající!! Moc děkuji za recept. A po pár dnech uležení byl ještě lepší :o)

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 13. 11. 2009 13:29

      Proč ne maso z Globusu.Jeden můj známý chodí maso nakupovat právě do Globusu.Prý ho tam mají nejlépe opracované.

    • Petr S
      Petr S | 13. 11. 2009 13:16

      Základ je dobrý maso, takže hlavně nekupovat maso z globusu. To by vám celej gulage jenom zkazilo :)

    • lenka benova
      lenka benova | 3. 10. 2009 19:53

      super guláš, veľká pochvala od manžela. Dávame 1.

    • Sarka Havlikova
      Sarka Havlikova | 27. 9. 2009 22:23

      jsem moc spokojena, dala jsem o jednu cibuli vice, jinak presne dle navodu a po dlouhe dobe byla u obeda pochvala uz pri prvnim souste :-)

    • Anonym
      Anonym | 1. 3. 2009 13:55

      Výborný recept, moc nám chutnalo. Díky.

    • Kateřina Candrová
      Kateřina Candrová | 17. 12. 2008 14:10

      Děkuji za vynikající recept.

    • vendula m.
      vendula m. | 8. 12. 2008 13:35

      opravdu vyborny gulas, manzel chvalil sotva dosedl ke stolu :-) a i synek bastil a ani nedutal....

    • veronika schindlerová
      veronika schindlerová | 27. 11. 2008 11:24

      Guláš mi nikdy nešel, vždycky z něj byl takový průměrný výsledek, maso taky nic moc. Asi před půl rokem jsem objevila tenhle recept a moooc děkuji. Od té doby co dělám tenhle guláš, všichni se po něm míní utlouct. I má 11tilelá dcera, která je normálně hlavně na kuřecí.

    • Simona Garbová
      Simona Garbová | 12. 11. 2008 10:33

      Výborný, dávám za 1 !!!! Také jsem tam dala trochu rajského protlaku na barvu, gulášek neměl chybu :-)

    • Simona Garbová
      Simona Garbová | 8. 11. 2008 10:13

      dneska gulášek bude k obědu, už je hotový a je vynikající !!! Dávám velkou 1 :-)

    • Věra Štroblová
      Věra Štroblová | 31. 10. 2008 07:31

      Guláš je výborný, nakonec jsem přidala asi 10min před dokončením barevné papriky, nakrájené na proužky a ještě jsem přidala trošku kečupu jinak jsem dělala dle receptu. Dávám za 1 *

    • Olga
      Olga | 17. 3. 2008 20:50

      Guláš bez cesnaku si ani neviem predstaviť, ten tam skrátka musí byť.Ja zahusťujem strúhaným zemiakom, nechám dobre povariť a ešte dávam do gulášu zemiaky nakrájané na kocky, čerstvé nakrájané paradajky a zelenú papriku.Zelenina tomu dodá tú správnu chuť.

    • Lenka
      Lenka | 17. 3. 2008 19:20

      recept je prima, dekuji... sice jsem nemela papinak, takze jsem musela varit maso dele, ale vysledek vyborny

    • jara
      jara | 22. 2. 2008 19:56

      taky ho tak dělám je výborný

    • belani
      belani | 15. 2. 2008 10:26

      Tento recept je fakt Super. Konečně jsme měli k obědu pravý guláš. Moc dobrý.

    • Jana Vencková
      Jana Vencková | 6. 2. 2008 22:21

      Díky za skvělý recept, konečně se mi guláš povedl podle mých představ. Ještě dávám pro dochucení trochu rumu, dostane zajímavou chuť..Jednička s hvězdičkou!

    • Gábina H
      Gábina H | 14. 1. 2008 10:16

      Charlie, tady se asi myslí ta instantní jíška v granulích, např od Knorru

    • Charlie
      Charlie | 13. 1. 2008 19:46

      A co to jsou ty "bobky". Doufám, že ne kozí :-)

    • emma
      emma | 13. 1. 2008 18:41

      je to jeden z nejlepších receptů na guláš, jen do základu patří trochu rajskího protlaku nebo kečupu.guláš pak dostane úžasnou barvu, nebojte se, cítit to není. ale fakt je lepší si na guláš udělat čas a vařit ho pomalu a bez tlakového hrnce. a česnek? samozřejmě tam patří.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 8. 1. 2008 15:11

      Do guláše , že nepatří česnek ??? Tak to zase slyším prvně já , navíc čtyři stroužky na 800 g masa mi nepřijde jako přehnané množství . . .

    • Evas
      Evas | 8. 1. 2008 14:14

      Guláš mě teda moc neoslovil, chuť česneku přerazila všechny ostatní chuťě, které má guláš mít. Ty 4 stroužky jsou opravdu moc a navíc jsem se setkala poprvé s tím, že se do hovězího guláše dává česnek. Ale sto lidí, sto chutí.

    • oskar malota
      oskar malota | 30. 11. 2007 10:25

      varila jsem gulas vubec poprve a povedl se na jednicku :) diky za recept, hodnotim za 1

    • Daniella O.
      Daniella O. | 15. 11. 2007 17:18

      Gabco,tenhle gulas je vazne moc dobry a rychly.Da se jist jen s chlebem.Varim ho,kdyz nemam cas dusit maso 3 hodiny a delat knedliky.

    • Gabča
      Gabča | 15. 11. 2007 15:52

      Chtěla jsem se zeptat,je to typ guláše co se dá jíst normálně jen s chlebem?

    • pepíno
      pepíno | 10. 11. 2007 12:48

      Namísto bujónu přidám vývar z hovězích kostí a kořenové zeleniny a zahušťuji nastrouhanou,kůrkou chleba,tlakový hrnec už na guláš nepoužívám.

    • Stanislav Pešek
      Stanislav Pešek | 5. 11. 2007 05:26

      Vařil jsem ho v pátek, jedl v sobotu a v neděli, je výborný !

    • Nikuška
      Nikuška | 3. 11. 2007 19:47

      tak sem se pustila do vreni snad se to povede...drzte mi palecky:-)

    • Míra Fiala
      Míra Fiala | 23. 10. 2007 18:15

      vřele doporučuji....je výtečný

    • Míra Fiala
      Míra Fiala | 20. 10. 2007 13:19

      jsem na něj zvědav. zrovna ho jdu vařit.....

    • Já od Elišky
      Já od Elišky | 18. 10. 2007 12:04

      No je to jasné. Je to na 1 s *. Manželka postupovala podle receptu s tím, že místo 30 min. vařila jen 20 min. Byl to guláš opravdu na bubliny za ušima. Vynikající. Doporučujeme.

    • Robert Hrabal
      Robert Hrabal | 13. 10. 2007 09:21

      Ještě jsem zapoměl k mému poslednímu příspěvku, pokud dopředu počítám z gulášem a zůstane mi zbytek kečupu, tak ho nechám, jenom přidám do něj vody a trošku rozředím no a pak zároveň s podlívkou z bujonu vliju i ten zbytek kečupu. Někdo přidává papriky a rajčata, já to řeším tímto způsobem :-)

    • Robert Hrabal
      Robert Hrabal | 13. 10. 2007 08:10

      Dělávám hovězí guláš taky tak, jak je v popsaný postup v receptě, dělám ho v papinu a přidávám ještě navíc pár kapek octu. Maso moc při prvotním opékání nesolím, protože masový bujón má taky sůl. Dosolím až při konečném koštu.Po těch 30ti minutách papin otevřu a v kastrolu, v které guláš dodělávám, vydusím šťávu, zapráším hl. moukou, chvíli nechám, opražit a potom teprve podleju vývarem z kostky hovězího bujónu. Když přidávám kůrky chleba, dávám je celé hned před uzavřítím papiňáku a pěkně se rozvaří. Česnek a majoránku dávám taky až nakonec při konečném dodělávání guláše. Je to mňamotka :-)

    • Ifka
      Ifka | 10. 10. 2007 11:32

      V sobotu jsem vyzkoušela tenhle recept a opravdu byl gulášek jedna báseň. Všichni se jen olizovali. Od teď už budu dělat guláš jen v papíňáku. Díky.Ifka

    • Ňulinka -
      Ňulinka - | 2. 10. 2007 17:28

      Recept zde objevil manžel a od té doby nevaříme guláš jinak.Vynikající a ta úspora času a energie.Taky ta chuť se nám zdá taková NEVYVAŘENÁ.Jednička několikrát podtržená.MŇÁÁM.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 1. 10. 2007 16:55

      Ještě jednou já.Mohla bych se zeptat,když všichni tak chálíte tento guláš,proč jej neoznámkujete?Tak aspoň já dávám za 1

    • Jana Remková
      Jana Remková | 1. 10. 2007 16:51

      Tlakový hrnec je super a kvedlat v něčem,co se vaří samo,není třeba!Nemusíte dávat moc vody,stačí jen málo,pokud máte dobrý tlakáč a to dnes jistě všechny jsou!Nebojte se toho nikdo,chuť zůstane nedotčená,zatímco v lasickém hrnci uniká příliž ven.Jana

    • Jana Remková
      Jana Remková | 1. 10. 2007 16:48

      Pro paní Beba no,stačilo by,kdybyste si tvrdý chleba nechávala a pak ho pomlela,jako strouhanu a tím zahušťovala guláše.Já to tak dělám stále a je to super,akorát to nechám více povařit,Jana

    • Mirka Mikulaskova
      Mirka Mikulaskova | 28. 9. 2007 14:48

      Ja zahustuji jedine Corn Starchem,davam vice cesneku,ale mene cayenne pepper,jinak vse jako vy.Prave tento goulash varim na Floride,muj manzel ma narozeniny a cekame par pratel.Zdravi Mirka

    • beba
      beba | 23. 9. 2007 21:28

      Ešte nikdy som guláš nezahusťovala kôrkou z chleba. Chcem Vás poprosiť o popis, ako sa to robí, lebo by som to rada vyskúšla. Dakujem.

    • Jarka z Bratislavy
      Jarka z Bratislavy | 21. 9. 2007 18:24

      Moja matka, Češka, varila guláš, tak ako sa robieval v reštauráciách, zahusťovaný postrúhanou kôrkou staršieho chleba. A bol vynikajúci ( viz Tonda Z). Zahusťovaný múkou je trocha mazľavý.Tlakový hrniec používam denne, veľmi šetrí energiu i čas. Do gulášu netreba dať veľa vody a dusiť na slabom príkone. Nepripáli sa.

    • Gábina Chotašová
      Gábina Chotašová | 4. 9. 2007 18:45

      Musím pochválit, podle tohoto receptu jsem konečně uvařila guláš tak jak má být. Super, navíc v tlakáči,jedna báseň. Už je v oblíbených.

    • Frank Miklas
      Frank Miklas | 1. 9. 2007 16:31

      Varim poprve a mam dotaz,kdy tam dame tu palivou papryku?

    • Jarka Stastna
      Jarka Stastna | 20. 8. 2007 12:47

      Ahoj všichni, tak jsem ten gulášek zkusila akorát papriku jsem dala až na maso a vařila jsem to jen 20 minut a trošku chilli a je to super !!! a ješte jsem to zalila trochou vývaru z masoxu a nemusím ani zahušťovat. Mňam :-)

    • Jana V.
      Jana V. | 19. 8. 2007 17:23

      Teď jsem četla Ivy komentář,a vážně jsem se lekla,o jaké bobky se jedná?Už vím,po přečtení celého receptu jsem pochopila,jen mě vrtá hlavou,jestli opravdu jíte ten guláš až sedm dní po uvaření?To bych se neodvážila.

    • IvaM
      IvaM | 16. 8. 2007 14:38

      Díky za recept! Papiňáku se bojím, jak čert kříže, ale chtěla jsem ho využít, když už ho mám. Gulášek byl jedna radost, můj první v životě a mlaskalo se;o) Zahušťovala jsem půl na půl "bobky" a chlebem.

    • Kamila Kováčová
      Kamila Kováčová | 11. 7. 2007 09:12

      Recept bezva, jen bych poradila místo zahušťování instatní jíškou nebo jiným umělým zahušťovadlem, dát raději kůrku chleba jak radí kolega, ale já dávám strouhaný sirový brambor těsně před dovařením (ne na nudličky,ale na pastu takové hroty - bolí z toho ruka, ale vyplatí se to).

    • Tonda Z
      Tonda Z | 10. 7. 2007 16:55

      Tak zrovna vařím guláš a tak si pročítám mezi mícháním recepty. S ingrediencemi bych souhlasil, já dávám tolik cibule jako je masa, myslím tím ale objem né váhu. S tou paprikou bych ale počkal, když se dlouho smaží zhořkne. Jen mě opravdu vadí ten tlakový hrnec. Maso na guláš se přeci musí zalít jen tak, aby nebylo zcela ponořené a hlavně se musí VYSMAHOVAT a ne dusit ponořené ve vodě. Chápu úsporu času a energie ale u guláše se prostě musí stát a tu vazkou hmotu občas promíchat. Na zahuštění používám nastrouhanou kůrku stvrdlého chleba.

    • Pavlína Bartáčková
      Pavlína Bartáčková | 6. 7. 2007 15:53

      Vařila jsem tento guláš včera poprvé a musím poděkovat za tento recept!!! Super luxusní záležitost!!!!Díky a doporučuji

    • Pavla
      Pavla | 26. 6. 2007 12:59

      Jeden tip navíc. Já do guláše přidávám ještě mraženou kukuřici nebo hrášek. Někdy obojí, skvěle se to do něj hodí.

    • dana bendikova
      dana bendikova | 2. 5. 2007 15:00

      no uz ho delam po druhe a celi moji rodine chutna mocc!!!!!

    • Luthien
      Luthien | 26. 4. 2007 12:44

      Vařila jsem už několikrát podle tohoto receptu a vůbec se v tom tlakáči není čeho bát. Jak píše Václav - 30 minut a pak v případě potřeby dodusit. S čenekem a majoránkou je to prostě pohádka a moje drahá polovička tento gulášek miluje :o)

    • pavel
      pavel | 23. 4. 2007 16:48

      je to nejlepší guláš jaký jsem kdy jedl

    • kotatko
      kotatko | 31. 3. 2007 10:20

      boze ja uz se na nej tesim :-))) za chvilku jdu delat pak napisu jak to dopadlo :-)

    • Toniček
      Toniček | 20. 3. 2007 21:43

      Máme to vyzkoušené,myslím že starším lídem,kterým se maso špatně kouše je to v papiňáku ideální.Doporučuji !

    • Lenka
      Lenka | 9. 3. 2007 14:03

      Teď jsem ho dovařila a už se mi zbýhají na něj sliny!

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 2. 3. 2007 15:35

      Jsem taky z Ostravy,ale již zadaná:o))Jinak k receptu-poslala jsem ho dnes kamarádovi,který ho nutně musí vyzkoušet a zítra jsme zváni na obídek.Před chvilkou psal,že se masko už dusí a nádherně to voní:o)Tak jsem zvědavá,jaký bude výsledek:o))

    • Zdeňka
      Zdeňka | 2. 3. 2007 15:05

      Pane Václave,pozor,aby se nestrhla rvačka.Takový nezadaný kuchař,to je terno.A ještě to krásné oslovení -holky zlaté.

    • Václav z Ostravy
      Václav z Ostravy | 2. 3. 2007 13:13

      Holky zlaté.V papiňáku dělám gulášek podobně řadu let jen tam ještě přidávám špetku koření na zvěřinu, mírně zakápnu čilli a kůrky chleba místo mouky-jíšky!!! Podle kvality kližky vařím na mírném plameni 30 min a potom dle ochucení-odhadu mírně dovařím. Je to bomba a kdo chce ochutnat ať se přihlásí.Mám od včerejška večera uvařeno!! Momentálně nejsem zadán..

    • Věra Novotná
      Věra Novotná | 9. 2. 2007 11:46

      Možná že jen ten pocit, že byl od maminky a nemusela jste vařit vy sama Vám dával pocit. že byl lepší. Určitě i ten Váš guláš bude výborný.

    • Pekyna
      Pekyna | 9. 2. 2007 09:07

      Moje maminka vařívala guláš z kližky mnoho let v papiňáku. Je to již 30 let. Všichni na něj často vzpomínáme, ale mně se tak dobrý nikdy nepodařil i když jej vařím taky tak. Nevím co s tím dělala zázračného, že byl tak dobrý. Škoda, že již nežije.

    • eviku
      eviku | 30. 11. 2006 19:16

      Patřím mezi "pravověrné" kuchty a vždycky jsem tvrdila, že guláš v papiňáku nikdy. Až minulou neděli mi náš mladej oznámil, odjíží už odpoledne místo v pondělí ráno, tudíž plánovaný gulášek z kližky s sebou na kolej musel projít přes papiňák. Opravdu byl k nerozeznání! Jediný problém je odhad doby vaření, aby nebyl na nitě, jak píše Di. Pokud vás tlačí čas, směle do papiňáku!

    • Kristýna Olšanová
      Kristýna Olšanová | 30. 11. 2006 08:51

      JO guláš je prima ale ten papinák no nevím nevím.

    • Di
      Di | 3. 10. 2006 09:43

      Guláš je lepší nedělat v papiňáku, právě proto, aby se nerozpadalo na nitě. Klasika je pomalé dušení. Vždyť jsou to kousky masa, změknout celkem brzy a máte potom pocit, že koušete do masa!

    • Anna
      Anna | 2. 10. 2006 20:13

      Určitě je to klasický guláš, maso bych nevařila tak dlouho v papináku, pak je ještě dusí v omáčce. Jinak to ušetří čas, než vaření guláše normálním zpusobem.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 2. 10. 2006 13:07

      Podle mě je to recept na klasický guláš a takovýto recept tady už určitě je.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Omáčky & guláše Guláš Hovězí Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Hovězí maso Hovězí vývar Majoránka Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Sůl Tmavá jíška

    Jak na houskový knedlík

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Nouzová polévka

    Nouzová polévka

    Závitky v rýžovém papíru

    Závitky v rýžovém papíru

    Bílý toastový chléb

    Bílý toastový chléb

    Rychlovka z těstovin

    Rychlovka z těstovin

    Boloňské špagety podle Evy

    Boloňské špagety podle Evy

    Krevety s rýžovými nudlemi

    Krevety s rýžovými nudlemi

    Banánovo-čokoládový hřbet

    Banánovo-čokoládový hřbet

    Citronový dort (řezy) s želé

    Citronový dort (řezy) s želé

    Slaný koláč z listového těsta

    Slaný koláč z listového těsta

    Doporučujeme

    30 minut
    Lehký bramborový salát

    Lehký bramborový salát

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Jak na houskový knedlík

    Poslední sledované recepty

    44
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    42
    Míša řezy
    Míša řezy
    33
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    27
    Bramboráky
    Bramboráky
    27
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb

    Zajímavé články

    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    AHA.cz Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    AHA.cz Deník Aha! 2.3.2021

    Deník Aha! 2.3.2021

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Ženy.cz Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Maminka.cz Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Reflex.cz Český covidový Kocourkov aneb Se současnými polovičatými opatřeními se lockdownu jen tak nezbavíme

    Český covidový Kocourkov aneb Se současnými polovičatými opatřeními se lockdownu jen tak nezbavíme

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Další doporučené recepty:

    Hovězí guláš
    Hovězí guláš
    Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
    Hovězí guláš s domácím Bavorským…
    Hovězí guláš se zeleninou
    Hovězí guláš se zeleninou
    Hovězí gulášek
    Hovězí gulášek
    Hovězí chilli čína
    Hovězí chilli čína
    Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
    Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
    • Recepty.cz
    • Hovězí guláš v tlakáči
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí