Hovězí gulášek

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jiří Myška

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso
    • 100
      g vepřové sádlo
    • 4
      stroužek česnek
    • 4
      ks cibule větší, bíle jsou TOP!
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce rajský protlak já dávám celou malou konzervičku, cca 90g?
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička gulášové koření
    • 1
      l hovězí vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky. Sporák zapneme na č. 6. Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce osmahneme kousky masa (až trochu zhnědnou). Potom přidáme cibuli, česnek, mouku, papriky a gulášové koření a rajský protlak. Vše důkladně promícháme a přilijeme vývar (dávám 1l vývaru a potom ještě dle potřeby vodu a občas přilévám). Vodu dávám převařenou, horkou z varné konvice. Okořeníme pepřem, solí a kmínem. Plotnu stáhneme na č. 4 a za občasného míchání vaříme pod pokličkou 1 a 1/2 hodiny nebo dokud není masíčko krásně měkké. Když je guláš hotový, tak ho ještě trochu zahustím (dle potřeby)

Komentáře k receptu

  • diger
    diger |

    15. 8. 2017 10:56

    Včera jsem si ho zase udělal a stále dobrý :)

  • Oxyk
    Oxyk |

    1. 8. 2017 11:55

    Mňamka od Wokouna :)

  • diger
    diger |

    1. 8. 2017 11:55

    Velká dobrota!

  • recepty73
    recepty73 |

    2. 6. 2017 14:56

    ...pokud máte aktivovanou službu: chci upozorňovat na nové komentáře, měl byste mít tuto zprávu ve svých vzkazech...

  • rosmuller
    rosmuller |

    1. 6. 2017 13:07

    :D

  • rosmuller
    rosmuller |

    1. 6. 2017 12:58

    :)

  • Zdena
    Zdena |

    15. 9. 2014 22:22

    Guláš nebo gulášek, stejných tu je několik. A bez chyb.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: