Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 25
      g máslo
    • celer 1/2 bulvy
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks petržel
    • 100
      g rozinky
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • nové koření 3 kuličky
    • citronová šťáva
    • 40
      g mandle - loupané
    • cukr krupice
    • černý pepř 6 kuliček
    • hovězí jazyk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí jazyk přiveďte k varu a seberte pěnu ze sražených bílkovin. Stáhněte plamen a přidejte očištěnou zeleninu a koření. Vařte do změknutí.
2
V kastrolu za mírného varu povařte 20 minut rozinky zalité vodou, slijte je a vývar uchovejte. Na másle orestujte do světle zlatavého odstínu mouku, přidejte asi 200 ml vývaru z rozinek a 200 ml vývaru z jazyka a dobře povařte. Dochuťte solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

3
Jazyk vytáhněte z vroucí vody a ihned ho vložte do ledové vody, tak se bude snadněji loupat. Oloupejte ho a vraťte zpět do vývaru, aby se prohřál. Podávejte ho nakrájený na plátky přelitý omáčkou spolu s rozinkami a nasekanými mandlemi.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: