• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Jazyk naší Zdeny
    Napište svůj komentář k receptu

    Jazyk naší Zdeny

    autor: Di
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jazyk naší Zdeny
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        ks vepřový jazyk
      • 1
        ks cibule Větší
      • 5
        stroužek česnek
      • 5
        lžíce sojová omáčka
      • 1
        dl víno Jakékoliv barvy
      • 0,50
        lžička zázvor
      • 0,50
        lžička paprika (Lze i pálivé)
      • 2
        dl voda 1,5-2
      • 1
        lžička solamyl (bramborový škrob)

    Postup přípravy receptu

    1
    Vše s výjimkou solamylu uvaříme do měkka nejlépe v tlakovém hrnci. Jazyky vyndáme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na porce. Zbylou šťávu rozmixujeme a zahustíme máčeným solamylem. krátce povaříme a vložíme maso.
    2
    Rychlé, chutné a jednoduché. Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zapečené špagety podle Zdeny

    Zapečené špagety podle Zdeny

    Vařený jazyk

    Vařený jazyk

    Vepřový jazyk na česneku

    Vepřový jazyk na česneku

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Hana Slováková | 25. 4. 2015 13:39

      Moc dobré, jednoduché, přidala jsem čerstvý zázvor a trochu více sojovky a mňam, mlask :-D 8-)

    • Hana Slováková | 25. 4. 2015 13:34

      Jednoduché, celkem rychlé ( je to jazyk ) , velmi chutné,přidávám více zázvoru - čerstvý a sojovky. Moc dobrý nápad - mňam. :-D

    • Ja :D
      Ja :D | 23. 11. 2014 13:08

      No je to něco jiného než známe ale dobré :-P ale trochu jsme vylepšily a nemuseli jsme tím pádem zahuštovat solamilem (přidali jsme cca půl papriky červené).. No mnam doporučuji...

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 24. 5. 2014 14:50

      Vyzkoušeli jsme, asi jsme v tomto tradiční a víc nám chutná klasická křenová omáčka, ale byla to příjemná změna.

    • Anna Doležalová
      Anna Doležalová | 9. 4. 2008 13:49

      Ano Di, Zdena i když ne vaše má mlsný jazýček. I já jsem odzkoušela a velmi nám chutnal. Zařazuji do naší kuchyně.

    • Věra z Dc
      Věra z Dc | 3. 4. 2008 09:55

      Tak milá Di, mohu opět potvrdit, je to vlastně recept bez práce a bez nádobí. Naskládám vše do papiňáku dle receptu zavřu a nechám tak 3/4 hod. mírně vařit. Mezitím shlédnu seriál nebo si něco přečtu. Ostatní je otázka ani ne 10 minut. Je to skvělá bašta. Neměla jsem víno, tak jsem použila balsamikový ocet a mohu jen doporučit těm kdo nezkoušeli.

    • Di
      Di | 2. 4. 2008 16:43

      Vidím, že se u Vás recept ujal. Ostatně je to docela jednoduché vaření z nepříliš drahých surovin. A výsledek docela originální. Nechte si chutnat!

    • Věra z Dc
      Věra z Dc | 2. 4. 2008 14:57

      Di, tak mám zase v tašce 2 jazyky a už se na ně těším...... :-)))) super recept !!!!!!!!!!!!!!

    • Věra
      Věra | 12. 9. 2006 12:56

      Milá D,i každý se ptá jak že se to jmenuje...??? žádnou Zdenu v rodině nemáme :-))) ale všem chutná. Moc dík jazyky zařazuji do svých nej nej receptů. (když jsem začala vařit, byla jsem ráda že nikdo není poblíž, kdyby náhodou recept byl nepoživatelný, ale z hrnce se linula tak nádherná vůně a hned jsem byla nejpyšnější kuchařka, protože jak něco takto voní musí být super)

    • Di
      Di | 12. 9. 2006 09:53

      To jsem ráda Věro, že jsme Vás ani paní Zdena, ani já nezklamaly. Nedávno jsem si vzpomněla na tento recept, uvařila a napsala.

    • Věra
      Věra | 12. 9. 2006 08:07

      vyzkoušela jsem a jsem nadšena. Držela jsem se přesně dle receptu a nemá to chybu. Doporučuji všem tento jednoduchý a rychlý recept. Dávám 1

    • Věra
      Věra | 4. 9. 2006 14:17

      Tak já letím pro jazyky Vaší Zdeny co není Vaše ale naše zkusím ten Váš recept...vypadá báječně doufám, že nebude vyprodáno :-))

    • Di
      Di | 4. 9. 2006 13:58

      Abych se přiznala, není to "moje" Zdena, takhle se ten recept jmenoval původně. V každém případě budiž této Zdeně chvála!

    • Věra
      Věra | 4. 9. 2006 12:15

      Milá Di Jazyk "Vaší Zdeny" se mi taky moc líbí. Už jsem nekupovala zazyky ani nepamatuju, ale tento recept mě donutí. Tak hurá pro jazyky :-))

    • Di
      Di | 4. 9. 2006 11:16

      Tak jen do toho! Je to recept pro ty, kteří mají rádi i jiné vnitřnosti než jen jatýrka!

    • Alena Tarabová
      Alena Tarabová | 4. 9. 2006 11:03

      Di, tento recept se mi moc líbí!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Paprika Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Vepřový jazyk Víno Voda Zázvor
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Brokolicový salát s tuňákem

    Brokolicový salát s tuňákem

    Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

    Vídeňský bramborový salát s kysanou…

    Třešňový koláč

    Třešňový koláč

    Čína s ananasem

    Čína s ananasem

    Plněná sekaná pečeně II.

    Plněná sekaná pečeně II.

    Jablečný koktejl

    Jablečný koktejl

    Pesto Rosso

    Pesto Rosso

    Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

    Bylinková krkovice na houbách …

    Francouzské brambory

    Francouzské brambory

    Doporučujeme

    20 minut
    Sedlácký salát

    Sedlácký salát

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    37
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    32
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    29
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    27
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    26
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dcera Gotta si vyslechla krutý ortel lékařů: ZNIČENÁ JÁTRA!

    Dcera Gotta si vyslechla krutý ortel lékařů: ZNIČENÁ JÁTRA!

    AHA.cz Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    AHA.cz Deník Aha! 25.1.2021

    Deník Aha! 25.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Ženy.cz Nejoblíbenější zimní vzor? Kostka ve stylu lumbersexuálů i chalupářů!

    Nejoblíbenější zimní vzor? Kostka ve stylu lumbersexuálů i chalupářů!

    Maminka.cz Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    E15.cz Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
    Játrové špízy (kořeněná játra) -…
    Játrovková pomazánka
    Játrovková pomazánka
    Jazýčky
    Jazýčky
    Jedlé kaštany - pečené, vařené
    Jedlé kaštany - pečené, vařené
    Jedlé pexeso
    Jedlé pexeso
    Jedničkové rybí filé
    Jedničkové rybí filé
    • Recepty.cz
    • Jazyk naší Zdeny
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí