Hovězí dušené ve víně s čokoládou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 95 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 600
      g brambory typ B
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks celer
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      snítka tymián
    • 200
      ml hovězí vývar
    • 2
      ks bobkový list
    • 500
      ml červené víno
    • 60
      g čokoláda
    • řepkový olej
    • 200
      ml mléko plnotučné
    • 1
      kg hovězí pupek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V širokém kastrolu zahřejte olej.
2
Vsypte nasekanou cibuli, řapíkatý celer a orestujte.
3
Přidejte na kousky nakrájené hovězí. Osolte a opeřete, maso ze všech stran opečte dozlatova. Poté přidejte bobkový list a tymián. Zalijte asi třetinou vína. Duste, dokud se nezredukuje, přilijte třetinu a opět redukujte.
4
Nakonec zalijte zbylým vínem a ještě jednou vyduste na tuk. Zalijte vývarem. Přiklopte a na minimálním plameni duste do změknutí. Odklopte, osolte, opepřete, přesuňte ze sporáku a vmíchejte čokoládu.
5
V osolené vodě uvařte brambory a sceďte je. Ihned je rozmačkejte s máslem. Mezitím zahřejte mléko a horké je postupně zašlehávejte do brambor. Kaši servírujte s hovězím masem a čokoládovou šťávou vypečnou z masa.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: