Kakaový korpus

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao plnější
    • prášek do pečiva na špičku lžičky
    • máslo a hrubá mouka na vysypání formy s průměrem 20 - 22 cm

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslem vymažeme dortovou formu, hrubou moukou ji vysypeme.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao s kypřidlem a nakonec po částech zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Pokud si dáme se šleháním hodně záležet, kypřidlo není nutné. Syrové těsto nalijeme do připravené formy a vložíme do vyhřáté trouby na vysokou teplotu. Nejlépe například po pečení masa, jelikož trouba je pak správně rozpálená. Pečeme velmi krátce, takže nikam neodbíháme a hlídáme! Po upečení korpus vyndáme, neklepneme s formou a odložíme na kamna, aby nám zvolna vychladl.
3
Korpus je nadýchaný, slouží jako podklad nejlépe pro lehké smetanové dorty se šlehačkou nebo pařížským krémem, ovoce... Určitě nečekejte korpus vysoký, takový aby se dal rozkrojit.
4
Mouka do těsta nepatří.
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: