Věnec s brusinkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 25
      g droždí čerstvé
    • 100
      ml mléko polotučné
    • 50
      g sušené brusinky
    • 100
      g cukr krupice
    • 2
      ks žloutky + na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vlažném mléce rozpusťte máslo a nechte zchladnout. Odvažte cukr a mouku. Do poloviny vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a mouky z odváženého množství. Promíchejte a nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku smíchejte s cukrem a solí. Přidejte kvásek a vejce rozšlehaná ve zbylém mléce. Propracujte.
2
Nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo a vypracujte těsto. Zakryjte utěrkou a nechte 40 minut kynout. Troubu rozehřejte na 180 °C. Pak těsto rozválejte na plát asi 50 x 45 cm. Polovinu nakrájejte na 21 proužků. Druhou polovinu posypte brusinkami a stočte do rolády. Z proužků upleťte 7 copů a oviňte je kolem rolády. Pak ji stočte do věnce a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potřete vejcem, vložte do vyhřáté trouby a pečte 45–50 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: