Chlebový věnec

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      kg hladká mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce sůl
    • 600
      ml vlažná voda
  • Náplň
    • 300
      g sýr niva
    • bazalka
    • 200
      g parmská šunka
    • olivový olej na pokapání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme mouku se solí. Přidáme rozdrobené droždí a cukr. Postupně přiléváme asi 600 ml vlažné vody a suroviny propracováváme, hněteme v hladké a pružné těsto, které necháme 30 minut kynout. Poté propracujeme ještě jednou a necháme znova 30 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme na užší obdélníkový plát silný asi 1 cm. Poklademe jej plátky šunky, nastrouhanou nivou a lístky bazalky.
2
Náplň pokapeme olejem a zabalíme - jako závin a spojíme jeho konce. Přeneseme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pak ho poprášíme moukou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C zhruba 35-40 minut.
3
Zdroj: časopis Pestré vaření.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Evunia
    Evunia |

    26. 10. 2012 08:31

    Plním jen sýrem...ale moc dobré...

  • Trunclová Markéta
    Trunclová Markéta |

    11. 7. 2012 07:04

    Moje první kynuté těsto a parádní!!Moc dobrá byla náplň,dělala jsem z půlkg mouky-pro jistotu!!

  • Zlatka
    Zlatka |

    10. 4. 2011 19:16

    Dneska jsem pekla podruhé a do náplně jsem dala restovanou cibulku, trochu česneku a parmezán, je to opravdu vynikající! ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 3. 2011 17:29

    ...díky za foto a jsem rád,že Vám chutnalo!

  • pippiva
    pippiva |

    5. 3. 2011 22:35

    Vyborne!Testo krasne vykyne(pokud se vam nepodari uvarit kvasnice ;-) ),pouzila jsem gorgonzolu a uzenou sunku,tak jsme si posmakli. :-*

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 2. 2011 19:12

    ...bylo to fajn,ale s tou parmskou zkušenost nemám :-( .Paní Zlatka asi taky improvizovala,tak nevím :-\ .Ty si určitě poradíš ;-) :-D .

  • pippiva
    pippiva |

    22. 2. 2011 16:15

    jejda,ted jsem nasla tento recept a ta napln vypada zatracene dooooobre,jen si rikam,jestli to s tou Parmskou nebude trochu moc slane(ona kdyz je tepelne upravena,tak je vic slana).Koukam,ze ty jsi to delal s veprovou sunkou.Asi mi nezbude,nez to vyzkusat 8-) :-\

  • Zlatka
    Zlatka |

    8. 2. 2011 19:03

    Tento recept jsem zkoušela včera a nadchnul mě, určitě budu opakovat. Těsto vykynulo na jedničku a náplň si může zvolit každý dle své chuti. Taky vypadá úžasně na řezu. Doporučuji !

  • recepty 73
    recepty 73 |

    22. 4. 2009 10:02

    Recept je opsaný z časopisu,ale v sobotu vyzkoušený.Chutnalo nám,tak jsem se chtěl podělit.Těsto jsem nechával kynout jen 1x 30minut a šunku jsem použil vepřovou-parmská nebyla po ruce.Jiří

Poslední navštívené:

Abecední seznam: