Řízky v zakysané smetaně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g maso na řízky - vepřové, drůbeží, králičí (dle chuti)
    • 1
      kelímek zakysaná smetana cca 200g
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob) vrchovatá
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • strouhanka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z masa nakrájíme plátky, které na stranách nařízneme, naklepeme ale nesolíme.
2
V misce řádně rozmícháme vejce, škrob, zakysanou smetanu a v této připravené kašičce namočíme řízky, které v chladu necháme odležet alespoň do druhého dne, nejlépe však 2-3 dny.
3
Po odležení plátky masa vidličkou vyndáme, snažíme se na nich zachovat co nejvíce smetany. Po jedné straně osolíme, osolenou stranou položíme do strouhanky, osolíme druhou stranu a ve strouhance obrátíme. Obalený řízek ihned dáváme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova jako klasický řízek.
4
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    7. 9. 2015 13:12

    Byly to úplně perfekní řízky a daly se krájet i hranou vidličky jak byly křehké.

  • evelyna.x
    evelyna.x |

    6. 3. 2013 10:00

    Recept znám, výborný. Řízečky šťavnaté, třeba i z kýty nebo plecka. Taky přidávám trochu česneku toho nikdy neškodí. Doporučuji :-)

  • Iva Molková
    Iva Molková |

    18. 6. 2012 13:29

    Dobrý recept, děkuji <3 :-))

  • Kulhánková
    Kulhánková |

    18. 3. 2012 19:00

    Nevěřila bych, co dokáže udělat zakysaná smetana s masem. Řízky byly moooc dobré.

  • Lenka
    Lenka |

    5. 1. 2012 11:59

    Řízky jsou perfektní!!! Zkusím příště ochutit smetanu třeba paprikou nebo česnekem, to bude taky určitě mńamka.

  • jiskra
    jiskra |

    11. 11. 2011 07:04

    lahůdkové řízky k bramborové kaši, byly jemné a šťavnaté <:-)

Abecední seznam: