Řízky v klobásovém zelí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso na řízky - krkovice, kýta, plec... cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • sádlo nebo olej na vymazání pekáče
    • 500
      g kysané zelí okapané, cca
    • 300
      g cibule
    • 300
      g papriková klobása cca
    • 1
      ks česnek menší palička
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce cukr
    • zakysaná smetana nebo šlehačka - není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a položíme do pomaštěného pekáče. Cibuli na trošce oleje (sádla) osmažíme dosklovata, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a osmažíme dozlatova, přidáme nasekaný česnek, zelí, protlak a cukr. Dobře promícháme a nandáme do pekáče na řízky. Pekáč zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 45-60 minut (dle tloušťky plátků). Pokud je třeba, můžeme během pečení podlít troškou vody.
2
Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, gnocchi nebo vařeným bramborem.
3
K zelí můžeme vmíchat kelímek zakysané smetany nebo smetany ke šlehání, pokud máme rádi smetanové pokrmy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pazderovi
    Pazderovi |

    22. 4. 2017 16:20

    Byl to skvělý oběd. Děkujeme

  • Betka
    Betka |

    18. 3. 2017 17:50

    Dekuji za senzacni recept, ktery muzu vsem doporucit ;)

  • Eman
    Eman |

    22. 1. 2017 19:27

    Recept mám už vytištěný, je to na způsob Záhoráckých závitků, ale jednodušší, určitě udělám :-)

  • Suchá
    Suchá |

    11. 12. 2016 15:28

    Výborné.

  • Klára Výborná
    Klára Výborná |

    10. 10. 2016 16:31

    Vynikající, z jednoho pekáče, takže i snadné. Prostě: co chtít víc :DD

  • Hanka
    Hanka |

    17. 7. 2016 15:45

    Bylo to skvělý <:-) :-* :-D :-) <:-)

  • ZOEN
    ZOEN |

    1. 5. 2016 12:39

    Bylo to výborné a snadné. Děkuji za recept a dávám velikou jedničku.

  • mamina Martina
    mamina Martina |

    28. 4. 2016 13:52

    Tohle nemělo chybu a manželovi se takové recepty, kde je hodně masa a zelí moc zamlouvají. Šplhla jsem si pořádně :))

  • Jurčová Iveta
    Jurčová Iveta |

    25. 2. 2016 13:17

    Vysküšala som recept. Veľmi chutný. Ďakujem.

  • Iveta Jurčová
    Iveta Jurčová |

    25. 2. 2016 09:12

    Vyzerá to dobre. Dnes to vyskúšam. ;-)

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    25. 2. 2016 07:18

    Zdravím, také jsem odzkoušela. Teď momentálně jsem závislá na kvašeném zelí, tak vše co se z něj dá udělat zkouším. Recept je dobrý a hlavně rychlý. :-*

  • marci2
    marci2 |

    23. 2. 2016 01:07

    Dávám 1

  • Jana Havlíčková
    Jana Havlíčková |

    22. 2. 2016 19:45

    Vyzkoušené dnes k večeři, bylo to výborné a snadné. Děkuji za recept.