Oběd z papiňáku

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krkovičku nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Na dno papiňáku vložíme na tenké plátky nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou 1 cibuli. Na to rozložíme řízky. V malém kastrolku na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, odstavíme z plamene a vmícháme asi 1/2-1 lžíci mleté papriky. Vlijeme na řízky.
2
Na to vložíme oloupané brambory nakrájené na čtvrtky, osolíme, přilijeme 2 dl vody, hrnec uzavřeme a postavíme na oheň. Od začátku syčení ventilu vaříme 20 minut, potom odstavíme z ohně a necháme, dokud se víko samo neotevře. Na talíře (nebo na mísu) vybereme brambory, položíme maso a přelijeme šťávou s cibulí a slaninkou. Podáváme s kyselou okurkou nebo jakýmkoliv zeleninovým salátem.
3
Jídlo snese i slavnostní tabuli a je hotové rychle. Pokud máte návštěvu, jídlo připravte dopředu a po dobu vaření se můžete věnovat návštěvě.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Diana
    Diana |

    13. 12. 2015 22:23

    Že máte v textu hrubky, ale i ve vlastním jménu???

  • kackackacka
    kackackacka |

    1. 3. 2014 14:03

    :-* Dala jsem ještě opéct vše kromě šŤávy do trouby, to jsem to pak na talíři polila a výborné! :-P

  • Jan
    Jan |

    12. 2. 2013 11:58

    Bylo to výborné, doporučuji všem vyzkoušet - jednoduchá a rychlá příprava

  • Malý Bobeš
    Malý Bobeš |

    21. 8. 2012 23:26

    Ve slabé chvilce jsem řekl, že uvařím oběd. Nalezl jsem tento recept (na vaření nebylo moc času a tak jsem hledal něco, co jsme ještě nevařili a co bude rychle hotové) a pustil se do díla. Moje paní neměla tucha co to bude, dělal jsem tajnosti. Po přečtení komentářů jsem se rozhodl nahradit jednu cibuli pórkem, jinak jsem se ale držel přesně receptu. Šťávu, která v hrnci zbyla (myslím, že jí bylo akorát), jsem trochu zahustil instantní jíškou. No, nebudu zdržovat. Pochutnali jsme si opravdu moc, sklidil jsem pochvalu (za což Ti děkuji Terezko) a recept ze mě tahá i tchyně. Tuto dobrotu jsem rozhodně nevařil naposledy. Dávám 1.

  • krystyna.l
    krystyna.l |

    15. 2. 2012 16:35

    dobry den chci se zeptat na jakym stupni varite mam elektrycki sporak dekuji

  • Míla
    Míla |

    10. 2. 2012 09:03

    Občas to vaříme, všem nám to moc chutná.

  • Jarin
    Jarin |

    10. 9. 2011 13:45

    Dnes jsem udělal tento super recept. Bylo to super, rychlé, dobré, prostě bez chyby. příště dám ale více cibule a méně vody.

  • taknic
    taknic |

    2. 7. 2011 18:06

    Výborné, všem chutnalo. Maso bylo krásně měkké a chutné, příště ho zkusím podle komentářů potřít prolisovaným česnekem.

  • Romana Jiroušková
    Romana Jiroušková |

    24. 6. 2010 13:11

    Výborné, rychlé, skoro bez práce. Všem nám chutnalo.

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    18. 4. 2010 20:25

    dělala jsem dneska,jen jsem dala míň slaniny(víc doma nebylo) a přidala na kolečka pórek, maso jsem okořenila kořením na gyros. chuť byla skvělá, naházela jsem to dopředu do tlakáče,pak jen zapla,opravdu bezpracné a dobré. Brambory byly dost vodnaté,příště možná přiliju míň vody,ale to už jsou drobné vychytávky:-)

  • Eva Kolčavová
    Eva Kolčavová |

    28. 2. 2010 12:17

    Oslovily mě kladné olasy k tomuto receptu a právě jsme dojedli. Bylo to úžasně rychlé a dobré, manžel se tvářil nejdřív nedůvěřivě, ale nakonec si přdal a jen chváli. I můj vybíravý syn vše snědl bez řečí. Míst cibule jsem dala česnek - máme ho raději. Nemělo to chybu dávám velikou 1*

  • Pája S
    Pája S |

    27. 2. 2010 18:23

    Senzační ,rychlé,maso šťavňaté a chutné.Doporučuji.Teri za 1!!!

  • Benova Lenka
    Benova Lenka |

    26. 10. 2009 10:44

    Jednoducho skvelé - dávam 1.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    15. 1. 2009 08:30

    Musím se také přidat k pochvalným reakcím.Za 20 minut jsem vypla hrnec a za dalších 5 servírovala masíčko i s přílohou.Udělala jsem salát z čínského zelí a opravdu jídlo nemělo chybu.Dávám za 1*.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    2. 1. 2009 20:47

    Markétka, papiňák je na nezaplatenie. Rozhodne ho neodkladajte, ale varte v ňom všetko zaradom, mäso, zemiaky, strukoviny, čokoľvek. Pán Papin vedel, čo vymyslel:)))

  • Markéta Chládková
    Markéta Chládková |

    2. 1. 2009 13:23

    Děkuji za super recept, v kuchyni jsem ještě na úrovni batolete :o) mimochodem to byla dnes premiéra s papiňákem, který mi tu už více jak rok leží v krabici. Byla jsem v šoku jak rychle to bylo hotové, určitě zařadíme do jídelníčku. Více takových super receptů, budu jen ráda.....

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    31. 12. 2008 15:04

    Dnes jsem dělala k obědu, bylo to moc dobré, jen si tak říkám, že by nebylo špatné tam přidat nějakou třeba i mraženou zeleninku..Dávám za jedna, ani bych nevěřila, že za takovou chvilku budou nerozvařené brambory a přitom rozpadající se masíčko:-).

  • Šárka Dědicová
    Šárka Dědicová |

    9. 9. 2008 09:50

    Skvělé, děkuji. Naprosto báječný recept. Kdokoli ochutnal, chtěl také hned recept.

  • Wanda Kluzová
    Wanda Kluzová |

    20. 7. 2008 16:17

    Výborné! Jedoduché a rychlé. Dělala jsem z krkovičky (pro tatínka) a kuřecího (pro mě a dítko) a oba druhy masa byly měkoučké a šťavnaté. Jenom vody příště dám méně.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    20. 7. 2008 09:47

    Terezko, děkuji za vynikající recept. Přečetla jsem si všechny komentáře a musím říct, jestli se někomu něco nepovedlo, tak to nebyla chyba receptu. Můj manžel se vyjádřil."Maminko, takovéto recepty my můžeme. To je papáničko!!!" Držela jsem se přesně receptu, jenom plátky krkovice jsem více okořenila = potřela rozetřeným česnekem, osolila, opepřila, okořenila kořením Gyros, trochu pokapala olejem a nechala jeden den uležet v lednici. Místo obyčejné slaniny jsem použila anglickou - pokryla jsem s ní celé dno papiňáku. Nemusíte mít strach - brambory se nerozvaří. Nevaří se totiž ve vodě, ale v páře (na masíčku). Protože máme rádi více šťávy, tak i množství vody ubírat nebudu. Vynikajíci chuť celého pokrmu - masa, šťávy i brambor. Ještě teď se olizuji a budu opakovat velice často. Dávám velikánskou 1*.

  • Libor Skalický
    Libor Skalický |

    15. 7. 2008 06:38

    Přítelkyně dělala v neděli s těmito změnami:Masíčko kuřecí z prsíček, dospod slaninka anglická a klasickou slaninu nasekala na malé kostičky a "rozházela" mezi brambory. Fantastická záležiost, oblizovali jsme všichni všech 10 - dávám 1 (a kdyby tu byla hvězdička, tak ji tam dám taky)

  • Ladislav Dorazin
    Ladislav Dorazin |

    12. 7. 2008 23:03

    Já se taky přidám s jedničkou,bylo to skvělé,jak to uvařila moje ženuška!!

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    12. 7. 2008 22:55

    Troufla bych si říct,že máte špatné těsnění,já jsem se moc bála,aby z brambor nebyla kaše a po 20 minutách jsem chtěla honem otvírat.Dopadlo to dobře a bylo to vynikající.Někdo tady psal,že mu zbyla rezavá voda a že by to návštěvě nedal.Já jsem použila trochu světlé jíšky Knor a měla jsem vynikající šťávu

  • Lucie Bošková
    Lucie Bošková |

    12. 7. 2008 21:08

    Jsem na MD a uvítám každý rychlý recept a todle jídlo bylo to moc dobré, akorát že po 20 minutách jsem měla maso ještě polosyrové. No ale po dalších 10 min. jsme si oblízli všech deset- dávám jedna.

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    11. 7. 2008 11:21

    Je to opravdu moc dobre,manzel se olizoval.Davam velkou jednicku.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    4. 7. 2008 06:12

    Klárika, máš pravdu, nie všade pasuje paprika, ale tu áno. V kombinácii s tukom sa krásne uvoľní farbivo papriky a pokrm má krásnu farbu.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    4. 7. 2008 06:10

    Janka, tento recept sme robili ešte , keď som bola doma slobodná, a to sú už nejaké desaťročia a zatiaľ sa to nikdy nerozvarilo, len zemiaky opatrne vyberaj lyžicou :))) Sú navrchu, takže je to v pohode. Ak máš menšie zemiaky, rež len na polovicu, nie štvrťky.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    3. 7. 2008 15:33

    Terezko,nerozvaří se ty brambory?20 minut je vařím i v normálním hrnci.Ale moc mne to zaujalo,jak tady čtu ty komentáře,tak to jde vlastně z každého masa i z hovězího! No,jdu se mrknout do mražáku,co tam najdu,pátky mám hektické,tak by se to fakt hodilo a ještě bych chtěla zvládnout ty Pařížské kostky,tak to bude fofr!!

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    3. 7. 2008 14:08

    Dnes sme mali dobrý obed. Robila som z krkovičky. Držala som sa receptu, malou odchylkou. Nedusila som cibuľu a nedala som červenú papriku./nie všade mi pasuje/ Bolo to výborné. Terzka, veľmi dobrý a rýchli obed. Ďakujem Klára.

  • martina maškova
    martina maškova |

    3. 7. 2008 11:30

    Moc dobré,ja to dělam s kotletama.Zustanou pěkně štavnaté.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    3. 7. 2008 06:23

    Ďakujem:)))

  • Gábina H
    Gábina H |

    2. 7. 2008 15:35

    Terezko, právě mi volala maminka, že to vyzkoušela s kuřecími křídly a byla taky nadšená. Bohužel další jedničku už poslat nemohu :-))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    26. 6. 2008 16:01

    Gabika, ak použijete kuracie mäso, stačí kratšia doba varenie. Na bravčové mäso je to tých 20 min. Som rada, že chutilo:)))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    26. 6. 2008 16:01

    Gabika, ak použijete kuracie mäso, stačí kratšia doba varenie. Na bravčové mäso je to tých 20 min. Som rada, že chutilo:)))

  • Gábina H
    Gábina H |

    26. 6. 2008 09:34

    Přidávám se k pochvalným komentářům. Včera jsem dělala k večeři - použila jsem kuřecí stehenní plátky (naložené do koření na gyros) a místo jedné cibule pórek. Maso se úplně rozpadalo, možná by stačilo vařit kratší dobu. Štávy bylo až dost, trochu jsem jí zahustila. Všichni vylízali talíře, díky za recept. Určitě zopakujeme, je to opravdu rychlovka.

  • Marie Bělohlávková
    Marie Bělohlávková |

    23. 6. 2008 23:43

    Po přečtení vesměs kladného hodnocení jsem v sobotu vyzkoušela a píši za 1. Jen vody by mohlo být méně a místo slaniny jsem dala anglickou, aby to nebylo tolik mastné. Zařazuji do trvalých receptů.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    21. 4. 2008 08:19

    Terezko, chválím je to bezva recept ...měla jsem zrovna návštěvu a to je pohoda, když ten hrnec za tebe vlastně uvaří a ty jen servíruješ. Nejhorší bylo, že to fakt všechno zmizelo srtašným fofrem takže si to musím co nejdříve zopakovat. Díky za bezva recept a dávám jedničku !!!!!

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    18. 4. 2008 14:35

    Dnes uvařeno k obědu a musím pochválit,velice jednoduché a dobré jídlo. Trvalo to přesně dle receptu 20 min.,k tomu zeleninová obloha a byl sváteční oběd u Pátků i v pátek. Dáváme 1.

  • Petra Popelková
    Petra Popelková |

    11. 4. 2008 13:29

    VYNIKAJÍCÍÍÍÍÍÍÍÍ :o). Dala jsem místo krkovičky, hovězí zadní na plátky (měla jsem ho v mrazáku) a naprosto mňamózní!!!

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    7. 12. 2007 09:02

    Tak tohle musím odzkoušet... mám moc ráda tyhle papiňákové dobroty, osvědčili se, no a ještě tim od Terezky :-))

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    15. 11. 2007 17:39

    Vcera jsme meli k veceri presne podle receptu a malem se snedl i ten papinak.Je to jednoduche,rychle a moc dobre.Jednicku uz jsem dala,ale nekdy me mrzi,ze muze byt jenom jedna.

  • Hana Šumpíková
    Hana Šumpíková |

    13. 11. 2007 12:53

    Dneska jsem zkusila tento recept uvařit k obědu. Teda něco tak dobrého jsem už dlouho nejedla. Fakt úžasný!!!! Jsem zvědavá, co tomu řekne večer manžel.

  • Lenka
    Lenka |

    10. 11. 2007 20:51

    Je to úplně úžasný oběd, rychlý, chutný a vzhled je naprosto normální. Všichni jsme si pošmákli. Děkuji za recept.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    11. 6. 2007 17:24

    Terezko, dekuji za vyborny recept. Bylo to vynikajici, ale misto papinaku jsem naopak pouzila pomaly hrnec a povedlo se na 1*. Urcite budu opakovat a priste pro porovnani zkusim ten papinak. Dam vedet, jak to dopadlo a hodnotim samozrejme za jedna.

  • Jana Rajmová
    Jana Rajmová |

    10. 6. 2007 06:41

    Bylo to moc dobré a rychlé, návštěvě to uvařím zítra, tak uvidíme. Z pilnosti jsem vhodila ještě stroužky česneku.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    3. 12. 2006 16:49

    Vařila jsem dnes, protože jsem měla moc práce a nechtěla jsem se zdržovat vařením. Je to jídlo podle mého gusta: rychlé, jednoduché, bez kopy nádobí, příloha i maso jedním vrzem a hlavně to bylo DOBRÉ!! Podávala jsem se Zimním salátem a pochutnali jsme si. Bohužel musí stačit jen jedna jednička:-))))

  • Michaela Kořánová
    Michaela Kořánová |

    20. 11. 2006 11:35

    O víkendu jsem nevěděla, co vařit a tak jsme zkusila tento recept.. Bylo to výborné !!! 3 chlapi se olizovali !!! Ke krkoviččce jsem přidala ještě plátky moravského uzeného a jednotlivé vrstvy masa i brambor okořenila pálivou paprikou a kmínem.. Pokud to opravdu servírujete tak, že branbory vyberete jako první, polijete šťávičkou s cibulí a slaninkou, zatím co plátky masa narovnáte na okraj talíře, i vzhled je dobrý... A kyselá okurka se k tomu výborně hodí... Mohu jen a jen doporučit !

  • Mirka Vašulková
    Mirka Vašulková |

    15. 4. 2006 13:14

    Tak sem to zkoušela.No barva nic moc ale chutově to bylo velmi dobré .Děkuji

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    31. 10. 2005 08:10

    Veľa záleží od zemiakov, každá sorta je iná a obsahuje rôzne množstvo vody, preto to treba prispôsobiť. A pri vyberaní jedla to chce trpezlivosť a opatrnosť.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    30. 10. 2005 19:24

    Olinka: Třeba by pomohlo dát vody pro příště méně. Když vařím brambory v tlakovém hrnci, tak tam dávám asi 1 cm vody a vždy jsou uvařené celé krásně do měkka.

  • Olinka Pavlacká
    Olinka Pavlacká |

    30. 10. 2005 07:36

    Je to rychlé, v podstatě i jedlé, ale vzhled strašný. Té vody je tam velmi mnoho a po vytažení jídla zůstala ještě "zrzavá polévka". Styděla bych se to podat návštěvě.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    27. 10. 2005 07:15

    Keď sme kedysi dávno domanemali papiňák, spojili mamka a otec svoje možnosti a robili to tak, že mamka nachystala jedlo do obyčajného hrnca a otec pokrývku zaťažil dvoma kusmi železa, ako ťažšie kladivo bez rukoväde. Ide o to, že para nesmie unikať, aby sa všetky ingrediencie aj chuťovo spojili.Ak máte niečo ťažké, skúste to takto.

  • Irma Hlávková
    Irma Hlávková |

    24. 10. 2005 13:35

    Já nemám papiňák,jde to i bez něj?