Obalovaný celer s hořčičným dipem

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks celer Menší bulvy
    • 1
      lžička ocet
    • hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka Na obalení
    • grilovací koření 1/2 lžičky
    • olej
  • Dip:
    • 5
      lžíce majonéza
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce petrželka
    • sůl
    • cukr krupice Dle chuti
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      špetka chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bulvy celeru oloupeme a nakrájíme na plátky široké asi 1 cm. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji, přidáme do ní ocet a celer v ní uvaříme téměř doměkka. Scedíme ho, necháme okapat a vychladnout. Vejce vyšleháme s grilovacím kořením. Plátky celeru obalíme v mouce, vejci a strouhance a usmažíme na oleji dozlatova.
2
Hořčičný dip připravíme smícháním všech surovin na dip. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale i hranolky, krokety...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Luca
    Luca |

    2. 3. 2016 06:01

    Chutna dobre. Vcera jsem vyzkousela.

  • Martina
    Martina |

    11. 4. 2013 07:23

    Babička taky obalovala celer, tak znám recept už dávno a když se neudělají plátky moc tlusté chutná mi taky. S dipem je výborný, citron jsem nepřidala, neměla jsem ho, ale dala jsem navíc asi půl kelímku zakysané smetany, mňam. Výborná večeře nebo oběd.

  • Iva Kočová
    Iva Kočová |

    9. 5. 2012 17:17

    Ahoj! Dipu jsem musela udělat víc, ten by nám všem nestačil, jinak nám oběd moc chutnal. Iva

  • Scacci
    Scacci |

    16. 4. 2012 11:24

    Nic moc teda :-(

  • Jitka
    Jitka |

    15. 3. 2012 16:55

    Bylo to dobré, dip k celeru sedí, jen jsem musela dát místo pažitky cibulku.

  • Lindová
    Lindová |

    6. 11. 2011 19:03

    Výborné a jednoduché. Z dipu jsem vynechala cukr, ten manžel nesmí a tím pádem i citron, aby dip nebyl moc kyselý. Pochutnali jsme si.

  • Tůmová
    Tůmová |

    22. 7. 2011 10:42

    Výborné a hlavně finančně nenáročné jídlo. S tím dipem je to vynikající!

  • vega
    vega |

    7. 5. 2011 19:45

    very good ;-) :-)) !