Obalované dršťky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g brambory
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrst majoránka
    • 100
      g slanina
    • 20
      g polohrubá mouka
    • 1
      hrst pažitka
    • pepř mletý
    • 1
      lžička tymián
    • 3
      ks jarní cibulka
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      ml pivo
    • 600
      g dršťky
    • 1
      lžička drcený kmín
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dršťky nakrájejte na proužky o velikosti přibližně 2 x 5 cm, ochuťte kmínem, tymiánem, majoránkou, solí a pepřem. V misce smíchejte vejce s pivem, smetanou a drceným česnekem, přidejte mouku a vypracujte těsto. Dochuťte ho solí a pepřem.
2
Dršťky obalte v těstě a zprudka dozlatova orestujte na oleji – musejí být celé ponořené. Podávejte se šťouchanými bramborami.
3
Brambory oloupejte, uvařte doměkka a rozšťouchejte.
4
Na másle dokřupava orestujte na drobné kostičky nakrájenou slaninu, přidejte nasekanou jarní cibulku a pažitku a vmíchejte do brambor. Dochuťte solí a pepřem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: