• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Guláš v papiňáku
    Napište svůj komentář k receptu

    Guláš v papiňáku

    autor: Pastis
    0.0
    moje hodnoceni
    2.9
    hodnotilo: 14
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Guláš v papiňáku
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg hovězí kližka
      • 500
        g hovězí maso
      • 1
        kg cibule
      • rostlinný olej nebo sádlo
      • 2
        lžíce paprika - sladká
      • 2
        lžíce hladká mouka
      • 1,50
        l vývar 1-1.5, může být i z kostky nebo voda
      • 2
        lžíce česnek
      • 2
        lžíce majoránka
      • 1
        lžička pálivá paprika nebo 1 lžička ostré maďarské paprikové pasty
      • 1
        špetka sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme maso do odpaření, až se začne připékat a dělat kůrčičku na stěnách papiňáku. To trvá asi 45 minut. Nasypeme papriku a mícháme, až se všechny kousky masa obalí - asi 2 minuty.
    2
    Pak nasypeme na maso lžíci hladké mouky a znovu maso jí obalíme. Nasypeme do hrnce cibuli nakrájenou na malé kostičky a mícháme, až se smísí s masem. Cibule pustí šťávu a my čekáme, až se voda vypaří. Nasypeme na směs zbylou mouku a mícháme ode dna, až mouka začne hnědnout. V tom okamžiku nalejeme do hrnce vývar nebo vodu, zavřeme poklici (uzávěr) hrnce a známým způsobem vaříme 1 hodinu.
    3
    Když se papiňák ochladí, otevřeme poklicí a přidáme zbylé ingredience. Guláš v otevřeném hrnci povaříme ještě asi 5-7 minut za stálého míchání. Množství cibule obvykle zahustí omáčku tak, že nemusíme už přidávat ani jíšku, ani tvrdý chleba ani rozmačkaný brambor. Všechny výpeky ze stěn jsou v guláši.
    4
    S čerstvým chlebem, pivním rohlíkem, knedlíkem, ale i s vídeňskými noky, těstovinami či rýží si Vás strávníci zvolí královnou večera.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Oběd z papiňáku

    Oběd z papiňáku

    Vepřovka z papiňáku

    Vepřovka z papiňáku

    Rychlovka z papiňáku

    Rychlovka z papiňáku

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Rudla
      Rudla | 11. 11. 2016 08:42

      Nakrájenou kližku hodím na sádlo na pánvy,orestuji,vyberu a hodím do papináku,na výpeku v pánvy erestuji cibuli,podotýkám,že lepší cibulku neuděláte,tu přesunu k masu,přidám papriku,krátce orestuji,přidám pepř,zaleji vodou,přidám malinkej kousek masoxu,zavřu,za 30 min.po ochlazení otevřu a dál ať si každý dochutí,zahustí jak je libo.

    • Anonymous
      Anonymous | 5. 10. 2012 14:27

      jdu na nej

    • Erich Dauer
      Erich Dauer | 7. 11. 2009 12:41

      tak jsem zabloudil do online kuchařky. Dělám guláš podle návodu....viz výše, tedy jedno jsem nepochopil....dát papriku a potom mouku a čekat až zhnědne, to je ptákovina!!!!Jak poznám v hnědé paprice nahnědlou mouku? Těžko se dočkám odpovědi....s ohledem na frekvenci zdejších příspěvků, ale za pokus nic nedám! :-))

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 24. 1. 2007 11:04

      Taky jsem vyzkoušela a byl dobrý.Jen mám pořád pocit,že když se to masíčko dusí v normálním hrnci(podstatně déle),tak je více nasáknuté tou šťávou.Guláš z papiňáku nám opravdu chutnal,ale vrátím se opět ke svému dvouhodinovému:o))

    • Šárka
      Šárka | 24. 1. 2007 10:36

      Tak jsem poprvé vyzkoušela obávaný papiňák a první jídlo v něm byl guláš.Dělala jsem ho klasicky,cibule, maso (kližka)po zatáhnutí jsem zaprášila moukou, orestoval,přidala papriku,zalila,zavřela čekala.Vařila jsem při mírném tlaku 17minut.Výsledek.Výborný na poprvé se to povedlo,vůbec se mi to nepřipálilo.Obava z papiňáku je pryč.

    • Anonym
      Anonym | 11. 1. 2007 00:23

      Určitě vyzkouším, jen mám dotaz. Pokud se cibule dává až po opečení masa, tedy obráceně, než to dělávám, je potom nějak cítit? Nebo je úplně rozdušená? Děkuji

    • Yveta
      Yveta | 9. 1. 2007 05:42

      Souhlasim s pani Airan. Gulas zasadne delam v papinaku, take jsem to zkousela vselijak, ale papinak vyhral. Moukou zahustuji zasadne po uvareni masa v papinaku a zalezi na okoreni pred zahustenim tak, jak se pani Airan zminuje. Mame radi maso z pomaleho hrnce, ale bohuzel ne gulas, na to je nejlepsi papinak. Gulas v papinaku varim dvacet let a vzdycky s uspechem.

    • Jana D
      Jana D | 8. 1. 2007 23:07

      Paní Šárko asi jste to špatně pochopila. V receptu je uvedeno, že se guláš vaří v papiňáku 1 hodinu a v komentářích je uvedeno, že klasickou metodou (v hrnci) zabere vaření guláše 2-1/2h. Já také némám zkušenost s gulášem v papiňáku, ale určitě to vyzkouším. Uvidíme, co z toho bude:-)

    • Šárka
      Šárka | 8. 1. 2007 08:55

      Papiňák jsem dostala k vánocům takže s ním nemám žádné zkušenosti a trochu se ho bojím.Souhlasila bych s přípravou dle paní Ivany P.dle klasiky nejdříve cibulka, maso,mouka paprika.V původním recepru,nevěřím, že po 2 minutách restování není paprika hořká.2 1/2 h příprava masa i kližky v papíňaku? To opravdu je stejná doba jako v normálním kastrólu, také nevidím důvod proč používat papiňák.

    • helena
      helena | 7. 1. 2007 18:43

      Já dělám v tlakáči skoro všechno maso, naučila jsem se jak na to, že maso mám jako z trouby i šťáva je krásně hnědá, ale nedovedu si představit, že to dělám l hodinu, To musí být maso úplně rozvařené.Stačí úplně p§l hodinky u hovězího, jinak u kuřecího tak asi 15 minut.

    • Airan
      Airan | 6. 1. 2007 14:14

      Gulas delam zasadne v papinaku, uz jsem se o tom zminila v diskuzech:-) Dokonce jsme to testovali tak i onak - vyhral papinak. Stejne jako Pastis delam prvni maso (naucila sjem se to od jedne pani z Madarska) akorat mouku davam az po uvareni masa.Trvam na tom, ze ze zalezi nejvic na ochuceni, ne na tom zda se dela v papinaku:-)

    • Pastis Petite
      Pastis Petite | 6. 1. 2007 08:50

      Mám 5-litrový. Toho předního můžete dát až v poměru 1:1, protože kližka někdy mívá málo masa a přední maso to zlepší. Když upravíte poměry, určitě to vyjde, hlavní je to množství cibule na množství masa a postup vaření. Zkoušela jsem snad deset různých receptů, ale tenhle, s masem napřed a cibulí potom nám nejvíc chutná.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 6. 1. 2007 03:01

      Guláš dělám vždy v papiňáku ze stejných surovin, ale jiným způsobem: Nejdříve orestuji cibulku do růžova, přidám k ní kostky masa a znovu orestuji dokud maso nezbělí. Až pak zapráším moukou, paprikou, a ihned zaleju vodou (aby se paprika nepřipálila a nezhořkla) a vařím rovněž hodinu.

    • Anonym
      Anonym | 5. 1. 2007 20:40

      Prosím, jak velký papiňák máte? A toho předního je 1/2 kg? Určitě vyzkouším a upravím suroviny, protože do mého papiňáku se to asi nevejde.

    • Pastis Petite
      Pastis Petite | 5. 1. 2007 18:05

      Mouka se mi ještě nikdy nepřipálila, stačí 2-3 minuty na opražení. Naše rodina má maso ráda velice měkké. Klasickou metodou to vezme 2-1/2 hodiny plus přípravu. Možná, že používáte lepší maso než kližku a to opravdu potřebuje kratší čas.

    • Kamil Krybus
      Kamil Krybus | 5. 1. 2007 15:46

      1. Znám tento způsob vaření guláše, několikrát jsem to zkoušel, ale nikdy se mi to nepovedlo. Vždycky se mouka přichytila na dno a připálila. A to jsem zkoušel různé typy hladké mouky.2. Sečtu-li časy na vaření tohoto recepty v hrnci pana Papina, tak já klasickou metodou to mám uvařeno za stejný časový úsek. Pak se mi ovšem vytrácí důvod, pro to vůbec dělat v papiňáku.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Hovězí Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí kližka Hovězí maso Majoránka Pálivá paprika Paprika - sladká Rostlinný olej Sůl Vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Turecká pomazánka z lilku

    Turecká pomazánka z lilku

    Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

    Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

    Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu

    Dietní bramborový salát bez majonézy…

    Salámová Pizza z listového těsta

    Salámová Pizza z listového těsta

    Jahodový dort se smetanou

    Jahodový dort se smetanou

    Beránek s kandovaným ovocem

    Beránek s kandovaným ovocem

    Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

    Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

    Cibulové (pórkové) vepřové maso

    Cibulové (pórkové) vepřové maso

    Vepřová kýta na rajčatech

    Vepřová kýta na rajčatech

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    32
    Palačinky
    Palačinky
    28
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    26
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    21
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    21
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…

    Sledujte nás

    AHA.cz Prachař prchá od Batulkové! Jako matka jsem selhala, vzpomíná herečka

    Prachař prchá od Batulkové! Jako matka jsem selhala, vzpomíná herečka

    AHA.cz Rána do vazu Dominice Gottové! Podraz od proradného manžílka

    Rána do vazu Dominice Gottové! Podraz od proradného manžílka

    AHA.cz Deník Aha! 13.4.2021

    Deník Aha! 13.4.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Ženy.cz Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Maminka.cz Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Reflex.cz Šéfka SÚKL Storová: Neznáme vedlejší účinky Sputniku V, chybí informace, můžeme skončit jako Slovensko

    Šéfka SÚKL Storová: Neznáme vedlejší účinky Sputniku V, chybí informace, můžeme skončit jako Slovensko

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Zahradu zútulní dobře vybrané dekorace. 40 skvělých tipů, kde a za kolik je koupit

    Zahradu zútulní dobře vybrané dekorace. 40 skvělých tipů, kde a za kolik je koupit

    Další doporučené recepty:

    Guláš s rajčaty
    Guláš s rajčaty
    Guláš s václavkami
    Guláš s václavkami
    Guláš v hnízdě zapečený
    Guláš v hnízdě zapečený
    Guláš z červené řepy II.
    Guláš z červené řepy II.
    Guláš z divočáka (kančí guláš)
    Guláš z divočáka (kančí guláš)
    Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
    Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
    • Recepty.cz
    • Guláš v papiňáku
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí