Jablečná přesnídávka z papiňáku

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg jablka oloupaná
    • 4
      dl voda
    • 1
      ks puding

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaná jablka dáme do papiňáku, zalijeme vodou, uzavřeme a vaříme od doby varu 25-30 minut.
2
Počkáme až vyjde pára, otevřeme a vlijeme pudink rozmíchaný v trošce vody a ještě tak 10 minut prováříme a mícháme.
3
Nemixujeme. Horké nalijeme do sklenic uzavřeme Omnia víčky a na 5-10 minut otočíme. Není třeba sterilovat.
4
Můžeme podávat v pohárech 1/2 na 1/2 s bílým jogurem a dle fantazie ozdobit čokoládou, ořechy, rozinkami atp.
5
Poznámka: nedávám úmyslně cukr, ale kdo chce může si dle chuti osladit třeba dodatečně medem nebo cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zaneta
    zaneta |

    26. 3. 2015 17:21

    Prave jsem ji dodelala a chutna me i moji dceri vubec nebylo potreba ji osladit je uzasna. :-[

  • syza
    syza |

    11. 10. 2014 22:04

    Ano, může se dávat miminku, ale doporučuji sterilizovat, ač zde autorka uvádí, že není třeba. Já je dělám již léta (s pudinkem), sterilizuji je při 80st., 30 min. a vidrží, pokud se nesní i dva roky.......... :-)

  • LLenkaa
    LLenkaa |

    6. 2. 2013 16:25

    Přesnídávka po uvaření výborná, ale má to háček!! Dělala jsem s pudinkem i bez a všechny, kam jsem pudink přidala, ta mi po čtyřech měsících zplesnivěly, tak s pudinkem již nikdy!!!

  • vágenknecht
    vágenknecht |

    5. 1. 2013 22:26

    muj recept je caj pridate list rymovniku a date ho teplej do hrnku je dobrej na tlak a astma rymovnik je bylina vakt leci mudr jirí vágenknecht poradna praha 3 svermova cislo na nej je 758986321 volejte :-) :-D :'( :-|

  • Lukrezie
    Lukrezie |

    30. 9. 2011 22:09

    Výborná. Snadná příprava.

  • Hana Juráková
    Hana Juráková |

    10. 8. 2009 10:57

    Chci se zeptat, jak dlouho zavařenina vydrží a jestli ji můžu dávat mimnku při dokrmování? Diky Hanka

  • Tomas Novotny
    Tomas Novotny |

    4. 8. 2009 18:27

    Právě doděláno a musím říct že je vynikající moje první přesnídávka trochu upravená jablka a merunky.

  • lenak
    lenak |

    22. 11. 2007 19:29

    Věruško dík nerada lítám pro sklenice do sklepa, když mi chybí, ze 4. poschodí do suterénu. Nikdy mi nepřebívájí , ale vždy chybí. A to pokaždé beru nějakou navíc.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    22. 11. 2007 14:06

    Takže....mám 6l papiňák do toho dám tolik jablek kolik se vejde, když se jablíčka udusí mám asi 1/2 hrnce a z toho mám tak 4 a 1/2 0,7 l sklenice.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    22. 11. 2007 11:54

    Kolik sklenic ? Podle mého 0,7 asi 2 - 3 kousky, a pokud menší - tak si je nachystám a potom to tam strkám a když není co, je konec ? Ze 2kg toho nebude moc, ale raději menší sklenice, mě osobně se to vyplácí, zase pokud budou přesnídávkové tak více skleniček, pokud větší tak méně,ono to opravdu přesně nelze odhadnout. Ale věřím, že se trefíte, a co zůstane - no tak hned likviduji pusou. Tak přeji úspěch, já už to vařím.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 11. 2007 11:05

    Vyzkouším, jo a kolik sklenic si mám připravit na tohle mnozství.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    22. 11. 2007 10:42

    Takže jdeme na to, jablíčka nám moučkovatí a tento receptík vypadá náramně jednoduše.Jo a paní Věrko, pokud se nepletu, tak jste tady moc dlouho nebyla i když Vaše recepty nám zde "kolují" stále, vítám Vás a podělte se o další dobroty.