Závin s uzeným masem z Podkrkonoší

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vařené brambory
    • 40
      g sádlo nebo máslo
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 250
      ks hrubá mouka -dle potřeby,cca
  • Náplň
    • 50
      g strouhanka
    • 70
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 250
      g uzené maso - vařené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařené brambory oloupeme a umeleme (nastrouháme). S moukou, solí, vejcem a tukem z nich vypracujeme hladké těsto. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a osmažíme strouhanku. Z těsta vyválíme plát, který posypeme vychladlou cibulovou strouhankou, posypeme pokrájeným uzeným masem, stočíme a zabalíme do mokré utěrky. Konce zpevníme provázkem. Vaříme v hrnci se slanou vodou 40 minut. Pak vyndáme rozvážeme provázky a necháme pár minut(3-4) ,,vydýchat,,. Hotový závin pokrájíme na plátky a podáváme s dušeným zelím nebo okurkovým (hlávkovým) salátem.
2
* Plát těsta můžeme rozválet rovnou na mokré utěrce, lépe se pak s její pomocí zabalí do závinu :-).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kateřina Slepa
    Kateřina Slepa |

    20. 11. 2013 11:06

    VYSKOUŠELA JSEM VAŠ RECEPT BYL MOC DOBRY JESTE JSEM TOHLE NIKDY JSEM TO NEJEDLA UVAŘIL MI TO MUJ PRITEL ON JE TOTIZ KUCHAŘ BYDLIME V PRAZE A JSME BOHATI PROMINTE NECHCI SE VYTAHOVAT ALE BYLO TO PROSTE UZASNE ;-) :-)) 8-)

  • franta klobasa
    franta klobasa |

    20. 11. 2013 10:51

    cooooo

  • Eržik
    Eržik |

    20. 11. 2013 10:50

    bylo to takove lepive a divne chutnalo to jako bramborove knedliky proste pro mne to nebylo vytecne :-$ :'( O:-) :-(

  • cccGlenisla
    cccGlenisla |

    18. 9. 2013 22:59

    Výborné. Dali jsme si se zelím a navrch ještě osmaženou cibulku. Doporučím kamarádkám.

  • MISSA
    MISSA |

    21. 3. 2013 13:23

    JO CHLUPATE KNEDLIKY ALE SPENAT MI TAM NESEDI KYSANE ZELI JE LEPSI

  • MISSA
    MISSA |

    21. 3. 2013 13:20

    JE TO VIBOR.A MOZE SA TAM DAT AJ LANKSMID JE TO ESTE LEPSIE

  • Tichá J.
    Tichá J. |

    20. 5. 2011 14:07

    Měla jsem ještě pár starých brambor, tak jsem závin vyzkoušela. Pochutnali jsme si, podávala jsem se špenátem. Utěrka je jistota, že se závin nerozsype do vody ;-) :-) .

  • stafl
    stafl |

    21. 2. 2011 11:02

    Tohle dělala babička dost často, vždycj´ky říkala - proč bych toměla patlat po 1 kouli :-))

  • Věrka
    Věrka |

    21. 2. 2011 10:32

    To jsou bezvadné plněné knedlíky a bez zbytečného balení knedlíků. Aspoň je to rychlovka. :-)

Další doporučené recepty: