Houbová smetanová omáčka

moje hodnocení:

3,6

hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      miska hříbky nakrájené na 1,5 - 2 cm velké kousky
    • 6
      ks pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • sůl
    • 1
      kelímek smetana
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 4
      lžíce ocet
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce nalejte vodu (cca 1 - 1,5 litru), přidejte bobkový list, kuličky pepře, 2 větší špetky soli a nakrájené a očištěné houby. Krátce povařte (10 minut).
2
Mouku si rozmíchejte ve vodě a omáčku zahustěte, povařte, míchejte, aby se nepřipálila, a pak přilijte kelímek smetany. Dochucujeme cukrem, solí a octem (jako koprovou omáčku). Podle chuti můžete dát méně/více cukru i octa.
3
Podáváme s vařenými brambory.
4
Na obrázku je omáčka trošku tmavší, než by měla vyjít vám, protože jsem přidala trochu sušených hub.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Bugyna
    Bugyna |

    28. 9. 2016 08:18

    V receptu není napsáno množství mouky...Kde jste vzala že tam je 10lžic mouky.. Je tam povařte 10 min.! Nejdříve si to pořádně přečtěte a pak kritizujte !!! Nebo sem dejte lepší recept...

  • Marcela
    Marcela |

    15. 6. 2014 14:25

    Autorce doporučuji přehodnotit množství mouky, dala jsem polovic a i to bylo až moc. Hub bych zase dala o dost víc. Možná kdyby se množství napsalo v dekách, bylo by to i dobré. Každá máme asi jinou misku a lžíci.

  • cccGlenisla
    cccGlenisla |

    12. 11. 2013 13:20

    Komu to přijde příliš, ať si dá té mouky méně. Prostě někdo rád omáčku hustší, někdo řidší. (Takoví podle vzoru mladí. Tedy měkké í. Pokud jste tedy nemyslela nějakého muže.)

  • Iva
    Iva |

    9. 11. 2013 21:41

    "Takový" co musí denně vařit ví, co udělá litr vody a 10 lžic mouky. Když vám chutná, pak vám to jedině přát. Já bych to nejedla taky a vařit to skutečně ani nemusím.

  • cccGlenisla
    cccGlenisla |

    9. 11. 2013 21:09

    To se vždycky najdou takoví, co to nevyzkoušeli a ani neochutnali, ale přesně ví, jak to bude vypadat a že to určitě nemůže chutnat dobře. :-| Já jsem zkusila dát 3 lžíce cukru a octu necelé dvě a pak jsem podle chuti přidávala. Chutnalo nám to. Děkuji za recept.

  • Jana
    Jana |

    28. 9. 2013 20:16

    Nezlobte se, ale 10lžic mouky do 1,5l vody, to musí být kyt. Ten cukr, to samé. Najděte si jiný recept.

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    28. 9. 2013 00:07

    neupsal, omáčka má být sladkokyselá - jako koprovka... u nás se vždycky takhle dělala, a návštěvy si vždycky chtěly odnést recept... opravdu je tam víc cukru a zahustit se to musí taky, pokud máte větší množství té omáčky, potřebujete i větší množství mouky... když toho dáte míň, budete mít bud hustou polívku nebo řídkou omáčku.. Z nás dvou to vypadá, že jste to nevařila vy, ale když vám tam toho přijde moc, dejte si tam toho míň - co vám mám na to jako říct

  • Zuzana
    Zuzana |

    27. 9. 2013 18:32

    Buď se autor upsal nebo má hodně zvláštní chutě.Šest lžic cukru a deset lžic mouky,to vypadá spíš na sladkou houbovou kaši.Vařili jste to vůbec?Zdá se,že ne.