Houbová omáčka smetanová

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Beranová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání necháme asi 1/2 hodiny vařit. Nalijeme šlehačku, přivedeme k varu a po troškách vmícháme zakysanou smetanu.
2
Je-li omáčka řídká zahustíme ji jíškou.
Použité ingredience v tomto receptu: Houbová směs Máslo Šlehačka Sůl Voda Zakysaná smetana
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Amča
    Amča |

    13. 2. 2017 10:15

    Jituš dělám stejně.A je moc dobrá. :-* :-* :-*

  • Jana
    Jana |

    8. 8. 2016 12:49

    Někdy je méně více, super vyvážená chuť a rychlá příprava

  • Jitka
    Jitka |

    5. 10. 2015 11:19

    Já dělám bílou houbovku tak, že uvařím v osoleném a okmínovaném vývaru houby doměkka současně s houbami vložím jednu oloupanou cibuli, sítko a bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením. po uvaření hub vyjmu cibuli i koření, zahustím zakysanou smetanou s trochou hladké mouky, nechám provařit, zozšlehám vajíčko, nakonec po vypnutá přidám kousek másla na zjemnění. Je to recept mojí babičky a je výborná.

  • kobylkasarinka
    kobylkasarinka |

    13. 5. 2015 17:56

    Vařila jsem už podruhé a naprosto výborná!!! Dokonce i syn přítele, který houby nejí, tak si přidával. Jednoduchá, rychlá, chutná :-) jinou ani dělat nebudu.

  • jirka31
    jirka31 |

    29. 9. 2014 17:33

    vynikající pochutnal jsem si

  • Jans
    Jans |

    7. 9. 2014 08:32

    Tak tu dnes uvařím

  • Erik
    Erik |

    31. 8. 2014 20:02

    Nakrájel jsem do toho nějaký hořký hřiby, pak mi bylo líto to vyhodit, tak jsem to sežral, poblil se a dostal sračku :-$

  • patricie
    patricie |

    16. 7. 2013 11:59

    tak do vivaruru se uděla cele kuře 5 ks mrkkev na kostičky jeden celi celer nakostičky nechame asi tak hodinu vařit a je nom podlivame vodou jak mile bude kuře měkke a zelenina tak to viberem a kuře oberem a zeleninu rozdrtime a spatky do toho vivaru dama obrane maso a i tu zeleninu pak podle chuti se osoli na konac se hodi zakisana smetana a smetana ke šlehani a zahuštěni pokud řidke tak tunkou tot je vše ;-)

  • .....
    ..... |

    11. 10. 2012 18:52

    Tak proč si sem nedáte svůj recept? :-\

  • Evina
    Evina |

    16. 8. 2012 09:26

    Já dělám trošku jinak, na cibulkový základ ám houby, trošku podliju a dám 1 bobkový list, nové koření - cca 3-4 kuličky, sůl. Dusím doměkka, přidám smetanu a ochutím tak, aby omajda byla sladkokyselá, nakona večlehám 1 žloutek. Pokud není potřeba, nezahušťuji. :-) :-) :-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    8. 6. 2012 22:01

    Tak pro ty, co chtěli množství: Houby jsem měla zamražené (ale v sezoně dělám pochopitelně z čerstvých). Pro 4 lidi asi tak z 1/2 kila. Na kastrol dám lžíci másla, přidám tak 1/2 cibulky najemno, na to nakrájené houby, trochu osolím, opepřím a podliju trochou vody. Já tedy nedávám 3/4 litru, přijde mi to hodně. Nechám provařit, přidám 1 smetanu (tj 200 ml) a zhruba stejné množství zakysanky. Nechám to chvíli táhnout dohromady, jíškou nezahušťuji, přijde mi to zbytečné. ¨podávala jsem s plátkem vařeného hovězího a knedlíkem.

  • Pavel Procházka
    Pavel Procházka |

    11. 8. 2010 18:47

    Také jsem dal za 1.... recept jsem obohatil o trošku bazalky pro zabarvení chuti.... omáčka mi pak provoněla celý byt... :-)

  • Michaela PETROVAJOVÁ
    Michaela PETROVAJOVÁ |

    29. 8. 2009 11:01

    Jednoduchá, výborná! Dávám 1. :)

  • petr nyc
    petr nyc |

    28. 10. 2007 11:52

    Jednoduché a přitom vynikající! Mnam, jdu jíst :-)

  • cokoladowaa
    cokoladowaa |

    23. 9. 2007 14:49

    v jednoduchosti je krasa :-) genialni

  • mack
    mack |

    17. 9. 2007 21:17

    řekl bych vše podle chuti

  • mack
    mack |

    17. 9. 2007 21:16

    řekl bych vše podle chuti

  • mack
    mack |

    17. 9. 2007 21:16

    řekl bych vše podle chuti

  • Petra
    Petra |

    31. 8. 2007 18:46

    Mám stejný problém jako Joe.

  • joe
    joe |

    10. 7. 2007 15:03

    co třeba napsat kolik čeho tam mám dát? jinak recept bych vyzkoušela vypadá opravdu dobře, ale bez množství surovin se bojím.

  • Ifuška
    Ifuška |

    4. 9. 2006 11:57

    Výborné, taky dělám.Máme rádi kari, tak děláme kari houbovou omáčku.

Abecední seznam: