Květákové karbanátky II.

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 2
      ks vejce 1-2 (dle velikosti květáku)
    • sůl
    • pepř mletý
    • strouhanka
    • krupice dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák uvaříme do měkka, necháme dobře okapat a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a tolik krupice, aby se daly formovat karbanátky. Dobře promícháme.
2
Krupice dáme nejprve méně a necháme ji 15 minut nabobtnat, pokud je jí málo, přidáme. Potom tvarujeme karbanátky, obalujeme ve strouhance a smažíme z obou stran.
3
Podáváme s brambory a zeleninovým salátem, případně s tatarkou nebo jogurtovou omáčkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • misak35
    misak35 |

    7. 8. 2013 13:08

    Skvělé :)

  • verunka
    verunka |

    12. 9. 2012 12:53

    do květákových karbanátku dávám ještě strouhaný sýr a česnek, a je to výborné ;-)

  • Anonym
    Anonym |

    22. 8. 2007 21:39

    Jo a ještě doplněk k mému předchozímu komentáři: Když už jste v tom strouhání, výsledek bude ještě lepší, když do toho přistrouhnu docela malounko syrového celeru a petržele a samozřejmě na drobno pokrájím taky kousek cibulky.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 8. 2007 21:16

    Mno, i když dělám cosi podobného, posouzení nechávám na ctěném čtenářstvu. K vařenému květáíku přidám strouhaný sýr (cca 2:1) a na velmi malé kousky (cca 3 x 3 mm) pokrájené rajče (v poměru ke květáku cca 10-15:1). Přidám malounko muškátového oříšku, usekanou zeleninovou nať (libeček, petržel, celer), na 1 květák asi lžíci hrubé krupice (bez bobtnání), 2 žloutky + sníh ze 2 bílků, trochu soli - a hlavně - žádnou strouhanku. Smažím v oleji, příloha - bramborová kaše nebo vařený brambor a především: hromada salátu z čerstvé zeleniny.

  • Ida Juřicová
    Ida Juřicová |

    22. 8. 2007 18:22

    Dnes jsem je delala k obedu a je to mnamka :-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    18. 7. 2007 20:57

    Alenka, karfiol nechám dobre odkvapkať, takže tej krupice na zahustenie dávam maximálne 1-2 lyžice, to nemôže mať chuť cesta, vždy to má chuť karfiolu. Strúhanku na zahustenie nepoužívam, príliš vysušuje. V ingredienciách je preto, lebo viem, že niekto dáva prednosť strúhanke:)))

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    1. 2. 2006 19:15

    Take davam strouhanku a jeste pridavam Nivu,ma to potom zvlastni chut...

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    31. 1. 2006 14:29

    Moc dobré. Já dávám žloutky a pak sníh. Jsou pak super nadýchané. A taky dávám muškátový oříšek. Ale jen trochu. Nedávám krupici. jen trochu strouhanky, aby to mělo spíš chuť květáku a ne těsta. A když spěchám, ani květák nevařím a nastrouhám ho syrový.