Květákové kuku

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 4
      lžíce ghí
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička římský kmín
    • 0,5
      lžička kurkuma
    • 6
      lžíce petrželka
    • 5
      ks vejce
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 1,5
      lžíce rýžová mouka
    • 1
      kelímek sýr cottage
  • Na ozdobu:
    • 1
      ks řecký jogurt - pravý
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks granátové jablko
    • černý pepř drcený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte si troubu na 200 °C.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

2
Květák omyjte, očistěte a rozdělte na růžičky, ty následně nasekejte najemno.
3
Ve velké pánvi (nejlépe vhodné do trouby) rozehřejte ghí. Přidejte květák, na kostičky nasekanou cibuli s česnekem, ochuťte solí, pepřem, kmínem, kurkumou a petrželkou. Restujte 6–8 minut, květák by měl mírně změknout. Ztlumte teplotu.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
V míse si smíchejte vejce, prášek do pečiva, rýžovou mouku a sýr. Přelijte květák a krátce promíchejte. Uhlaďte povrch a vložte do trouby. Pečte 15–20 minut. Poslední 2 minuty přepněte na režim gril, aby povrch mírně zhnědl.
5
Podávejte s řeckým jogurtem, granátovým jablkem a pepřem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.