Kuře Kung - Pao

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kuřecí maso prsa
    • 2
      ks bílek
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks zelená paprika
    • 4
      lžíce arašídy
    • 1
      lžíce chilli
    • 2
      lžíce bílé víno
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      špetka vegeta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi o hraně jednoho centimetru. Dva bílky ušleháme s hladkou moukou, slabě osolíme a smícháme s masem. Necháme odležet. Na pánvi rozpálíme asi pět lžic oleje a za stálého míchání a oddělování masa je osmažíme. Osmažené maso vyjmeme a dáme stranou. Odlijeme nadbytečný olej až na asi dvě lžíce.
2
Pak olej znovu rozehřejeme, vrátíme maso, přidáme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku a čtyři lžíce arašídů, opečeme. Zvlášť si připravíme zálivku z jedné lžičky chilli, dvou lžic vína, sójové omáčky, jemně usekané cibule, lžičky cukru, lžičky octa a špetky vegety. Maso na pánvi přelijeme, zamícháme a osmahneme. Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lovec jelenů
    Lovec jelenů |

    5. 11. 2016 11:24

    Zdravíme ubožáka. ;-)

  • Jirka
    Jirka |

    2. 9. 2016 12:50

    Tak tohle je opravdu gastronomická vražda. Buď si někdo dělá legraci a nebo je to prase.

  • Jan
    Jan |

    22. 5. 2016 21:26

    Toto je nejaky modifikovany recept. Toto nie je Kung pao. A ta vegeta to zabila!!! :-D

  • Polaris
    Polaris |

    30. 1. 2016 20:18

    S "hubou" to nemá nic společného, cosi, co vám bude chutnat se dá vyrobit klidně i z čisté chemie. Pak už jen osobní urážky. Jste ubožák. Vegeta a bílé víno tam opravdu nepatří, jakkoli to víno by ještě přežít šlo, ale mělo by to být (když už) suché sherry.

  • HaruJohnny
    HaruJohnny |

    22. 1. 2016 15:48

    Divím sa že niektorý ľudia tu dokázali spraviť ten číselný test xD Aziati do toho vajíčko niekedy dávajú, a vínom sa to nahradiť dá. Ževraj je dokonca najlepšie cherry. ...Haterizmus a tupé nadávanie v rámci prokrastinácie. To je pravý "hnus".

  • petr1
    petr1 |

    27. 11. 2015 17:55

    Hnus jak cyp!!! :-$

  • Silvie86
    Silvie86 |

    27. 11. 2015 17:52

    Pěknej hnus!!!!!Fuj :-X

  • Pavel
    Pavel |

    28. 9. 2015 08:17

    Měl jsi to v hubě? Neměll, že. Tak co meleš vocásku. Takový jako jsi ty mám opravdu rád. Pindat a nedělat nic. Opravdu s takových jako jsi ty bych brečel.

  • medvěd
    medvěd |

    18. 4. 2015 11:47

    to je snad nejhorší recpet... bílek s moukou??? už tady jsem přestal číst. Tohle není kung pao.

  • Karel
    Karel |

    14. 3. 2015 15:09

    Tento recept psal Láďa Hruška nebo Babica? Vegeta a bílé víno místo rýžového je fakt super. Číňanům by se z toho narovnali oči. :-D

  • Karel
    Karel |

    14. 3. 2015 10:43

    Kdo kdy viděl a slyšel dávat do číny vegetu? Číňanům by se z toho museli narovnat oči.

  • Renáta
    Renáta |

    1. 2. 2015 15:16

    Vyzkoušela jsem a musím ohodnotit ,,výborné". Jen jsem přidala více zálivky a podávala s jasmínovou rýži. Takže super oběd :-)

  • Shtipec
    Shtipec |

    30. 11. 2014 22:19

    Ďakujem, naozaj chutný recept. Zatiaľ najlepšie Kung-pao aké sa mi podarilo urobiť. Ako poznamenal Martin, tej omáčky nezaškodí spraviť viacej.

  • Martin
    Martin |

    27. 11. 2014 18:09

    Zatim nejlepsi recept na kungpao, miluju toto jidlo a prave ho jdu podle tohoto receptu jiz po nekolikate varit. Diky. Pouze delam vice zalivky, cca dvojnasobek :-P :-* :-*

  • Eleanor
    Eleanor |

    29. 10. 2014 09:40

    Když nemám chilli, myslíte že to bude hodně znát? když tak můžu tam dát chilli papričku? :-)

  • Marek Blábol
    Marek Blábol |

    1. 10. 2014 16:04

    Je to hnusný jako když jsem si jednou zasral na chatě a šlo mi to přímo pod nos, zhnědl sem jak rosnička na bále. Chutnalo to asi jako pralesní brukev prančená s usměvem. :-\ :-\

  • hovniválec
    hovniválec |

    1. 10. 2014 16:03

    vyser

  • Marek Blábol
    Marek Blábol |

    1. 10. 2014 16:02

    Tohle je ten největší hnis se smetánkou, vůbec rychlé a ani chutné, spíše zatraceně hnusný sakra. Nazval bych tento pokrm jako definitivní plak na stoličce od šreka.

  • GurmánCZ
    GurmánCZ |

    15. 5. 2014 10:58

    ty debile tys tam snad nepridala ani rozmarýn

  • Martinka
    Martinka |

    8. 4. 2014 21:39

    Pro milovníky asijské kuchyně mohu doporučit eshop www.prosteasijske.cz mají široký sortiment a nízké ceny, tak doufám, že si pochutnáte tak, jako já :-) <3

  • Pavlínka
    Pavlínka |

    6. 4. 2014 12:07

    Supeer, skvělé jídlo, rodina si na něj pošmákla!!! <3

  • martina
    martina |

    10. 2. 2014 22:11

    Jo a ještě jedna připomínka na komentář od Pavla:kdyby tohle četl nějakej čínan.Kdyby si věděl z čeho ty čínani vaří tak děláš jen tento recept a hlavně děláš si ho sám.Já jsem v čínské restauraci dělala a když jsem tam tu kuchyn viděla (hlavně ty suroviny) tak sem po jednom týdnu odešla :-(

  • martina
    martina |

    10. 2. 2014 22:05

    Tak dneska jsem zkusila ten recept a měl úspěch,je to rychlé a opravdu výborné :-[

  • Lacime
    Lacime |

    22. 11. 2013 17:46

    Moc dobré, jen jsem přidala ještě pórek a omáčky udělala o hodně více, nemáme rádi suchou rýži. Děkuji za recept :)

  • Pavel Machata.
    Pavel Machata. |

    29. 9. 2013 09:27

    Neuvěřitelnej blábol. Kdyby tohle četl nějakej Číňan, tak se z toho zvencne. Dobrou chuť!

  • Lesslie Čau
    Lesslie Čau |

    26. 7. 2013 18:24

    proč vy mi smazat komentář ?? ty moc zlí člověk draka na tebe

  • Lee Tung-ce
    Lee Tung-ce |

    22. 7. 2013 21:34

    Naše kung-pao nemít dobrá chuť muset udělat referát skundasurvivethis. 8-)

  • shinemari21
    shinemari21 |

    11. 7. 2013 13:44

    Tak co tak ctu tak to zvladne i lajk (matla) jako ja no snad to bude manzelovi chutnat O:-) a asi je vazne lepsi dat ten skrob jen muze mi nekdo poradit jaky:-/ ? Nejak sem zatim se skrobem nepracovalam

  • barbar connan
    barbar connan |

    5. 3. 2013 22:52

    Výborné,lehké,chutné :)

  • Mirek
    Mirek |

    17. 2. 2013 11:29

    Pane Bože

  • hang
    hang |

    28. 12. 2012 10:52

    Ano v překladu jsou napsány kostičky, ale kde jste vzali tu hradní stráž?

  • Damned
    Damned |

    17. 11. 2012 14:25

    Překlad z čínštiny jsou masové kostky hradní stráže. ;) Tedy asi originálně by to měly být kostičky.

  • Dana
    Dana |

    7. 11. 2012 14:48

    Hladká mouka a vegeta v čínském jídle?To snad autor receptu nemohl myslet vážně!!!!!

  • market
    market |

    21. 8. 2012 03:15

    Maso do cinskych jidel se nekraji na kosticky,ale na nudlicky,nebo na platky. a to proto,ze to ma na panvi zustat co nejkratsi dobu,na ty panvi to musi byt fofr. maso zbela a uz se pridavaj dalsi suroviny. ;-)

  • Blaidd Drwg
    Blaidd Drwg |

    16. 7. 2012 09:26

    Lžička jakýho chilli? Když tam dáte lžičku Tabasca, tak to nebude pálet vůbec, to stejný když tam dám lžičku nějakýho mletýho sráče od vitany, pálet to nebude, ale zkazí to totálně chuť ! Lepší už to bude když tam vrazíte lžičku (osobně bych dal 4 a víc) Tabasco Habanero, jednak už to začne být zajímavě pikantní, ale hlavně má skvělou chuť ! Dále je výborná chilli omáčka Marie Sharp's Fiery Hot, pálí ještě o něco víc než Tabasco Habanero, chutově je jedinečná ! Ovšem takovej Mad Dog 357 Silver, to je úplně jiná liga, s jeho pálivostí 750 000 SHU je jedna kávová lžička na toto množství jídla přímo smrtelná a to nemluvím o čistých extraktech! No nejlepší řešení je každopádně vyprdnout se na tu červenou i zelenou papriku (stejně tam nemá co dělat) a nakrájet tam čerstvá Habanera!!! CHILLI ZDAR :-P

  • Péťa
    Péťa |

    7. 6. 2012 23:12

    opravdu bych tam nedávala lžičku chilly, pokud nechcete pak celý den tahat jazyk po zemi :-P

  • Venda
    Venda |

    2. 4. 2012 14:57

    Sim Vás, moh by autor receptu napsat, jaký je rozdíl mezi smažením a opékáním / pečením? Nebo si myslí, že se jedná o jedno a to samé?

  • nladya
    nladya |

    7. 1. 2012 10:51

    Kuře Kung - Pao je výborné, pouze dávám méně chilli a více zálivky. A je mi úplně jedno, jestli recept nemá nic společného s "originálním", hlavně, že mi chutná.

  • Klery
    Klery |

    6. 1. 2012 22:59

    Chtěla bych upozornit, že lžička není totéž co lžíce. Zatímco lžící jíme polévku, tak lžičkou si obvykle sladíme kávu. V receptu máte lžíci cukru a octa, v postupu už jsou lžičky. Takže výsledná chuť musí být kvůli odlišnému poměru ingrediencí jiná.

  • nico20
    nico20 |

    4. 1. 2012 18:54

    Vařila jsem přesně podle receptu a výborné....

  • PH
    PH |

    28. 10. 2011 17:46

    s tim chilli to autor asi trochu prehnal, stacilo by vyrazne mene...

  • martina
    martina |

    31. 8. 2011 13:21

    Skvělé, pálí mě pěkně celá ústa jedna lžička CHILLI? :-D

  • MartikK
    MartikK |

    9. 7. 2011 17:40

    Tak přidej originální recepturu na web, ať s čínu můžou uvařit ii matlové. :-\

  • MartikK
    MartikK |

    9. 7. 2011 17:39

    Dnes jsme měli opět k obědu, přidán navíc pórek a čínské zelí. Moc jsme si pochutnali. Vůbec nevadí, že to asi není podle originální receptury :-P .

  • terra
    terra |

    5. 4. 2011 14:05

    jo,jo,-sice moc dobré,-ale nemá to nic společného s originální recepturou kung-pao!!!!!-tudíž jen kuře na kostičky....vařit čínu holt každý matla nemůže......

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    24. 3. 2011 12:15

    Mám téměř stejný recept, je to výborné, foto přiloženo.

  • Anonymous
    Anonymous |

    16. 3. 2011 19:55

    jednoduche, rychle a velice chutne :-)

  • luciiik
    luciiik |

    10. 3. 2011 18:57

    moc dobre :-)

  • MartikK
    MartikK |

    11. 2. 2011 14:31

    Moc dobré.

  • Miroslav Novák
    Miroslav Novák |

    9. 2. 2011 17:53

    Jo a jako přílohu jsem použil rýžové nudle a můžu jen doporučit. Rychlé, chutné, bez práce :-)

  • Miroslav Novák
    Miroslav Novák |

    9. 2. 2011 17:48

    Ve vaření jsem naprostý začátečník. Kromě vajíček na sto způsobů jsem vařil možná tak klobásu. Nicméně tento recept byl velice snadný i pro mě. Stačí se držet návodu a je to v suchu. Akorát jsem dal jen půl lžičky chili a stejně to bylo ostré až moc, takže opatrně. Místo mouky jsem taktéž použil škrob, jak zde někteří doporučovali a vše bylo bez problému. Zálivku jsem udělal dvojitou a bylo to ťip ťop. Přítelkyně říkala, že to bylo chutnější než v leckterém asijském bistru. Když to vezmu komplexně, tak jde o velice snadné a chutné jídlo, které zvládne opravdu každý. U mě palec nahoru ;-)

  • já
    |

    21. 1. 2011 11:30

    kámo ty si marný...

  • Riana
    Riana |

    29. 12. 2010 17:49

    Určitě je to chutné jídlo, inspirované čínským Kung-paem, ale neodvážila bych se to tak nazvat !

  • Petra Leblova
    Petra Leblova |

    16. 1. 2009 16:44

    Jsem naprostý začátečník, ale musím uznat, že je tento recept velmi jednoduchý a dobrý. Jen se mi těch 5 lžic oleje někam 'odpařilo', takže jsem tam musela spíš dolít olej, než ubrat :-), ale každopádně se škrobem nebyl žádný problém a bylo to moc dobré

  • Olga .
    Olga . |

    7. 12. 2008 23:24

    Klikl jsem na NÁHODNÝ RECEPT a vyběhla tato hrůza. Je mi to jedno, začínám věřit že jsme čínštější než Číňani. Kdo to neví, tak Kung-Pao kromě masa, vejce a škrobu na jeho krátké naložení, a zálivky obsahuje už jen chilli a arašídy.Pokud to Renata myslela jako fór, lepší vtip jsem dlouho nečetl :-) Obávám se ale, že to fór není :-(

  • Olga .
    Olga . |

    7. 12. 2008 23:23

    Klikl jsem na NÁHODNÝ RECEPT a vyběhla tato hrůza. Je mi to jedno, začínám věřit že jsme čínštější než Číňani. Kdo to neví, tak Kung-Pao kromě masa, vejce a škrobu na jeho krátké naložení, a zálivky obsahuje už jen chilli a arašídy.Pokud to Renata myslela jako fór, lepší vtip jsem dlouho nečetl :-) Obávám se ale, že to fór není :-(

  • Eva Kolmanová
    Eva Kolmanová |

    24. 1. 2008 17:14

    Výborný recept !!! Moc jsme si s přítelem pochutnali !!! Bohužel poté co jsem nudličky dle uvedené rady obalila ve škorbu, tak došlo k tomu že se mi na pánvičce vš připeklo :o( Vůbec netuším čím to mohlo být, mám dva druhy škrobu jeden klasický a druhý přímo na masovou přípravu a bohužel nastal tento problém, příště asi zkusím ten druhý typ . I přesto že došlo k menšímu maléru jsem vše zvládla a Kung - Pao bylo opravdu vynikajícíííí !

  • Renata Petroušová
    Renata Petroušová |

    29. 11. 2007 12:23

    Opravdu móóc dobré. Konečně kung pao jak má být.Vařila jsem to několikrát a vždy jsem údělala dvojitou zálivku a vynechala jsem chilli a arašídy.Dávám za1

  • Petra Kvasničková Jindřichová
    Petra Kvasničková Jindřichová |

    27. 10. 2007 14:28

    Moc chutnalo! Vynechali jsme chilli a víno (máme malé děti) a mouka se připekla, takže příště opravdu raději škrob. Děkuji! Další obměna jídelníčku...

  • Cenzura
    Cenzura |

    19. 8. 2007 18:33

    Vařila sem pro celou rodinu,dala sem tam i houby a jelikož nebylo bílé víno,použila sem červené v kombinaci s vinným octem...chilli bylo potřeba víc a taky pálivá paprika neuškodila,všichni byli nadšeni a řadili mezi svá tři nejoblíbenější jídla,takže fakt bomba!

  • Erinka
    Erinka |

    9. 4. 2007 12:15

    Bylo to moc dobre, ale dali jsme ten škrob misto mouky. Zálivka je super.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2006 10:01

    Masose smaží zprudka, ale místo mouky dejte ten škrob, mouka se připaluje.Provozovala jsem kavárnu, 13 let a žádný muj kuchař nedělal Kuhg Pao s moukou

  • Ivana Kašparovská
    Ivana Kašparovská |

    7. 10. 2006 08:10

    Kung-pao dělám obdobně, jen kuřecí nudličky nejprve obalím ve škrobu, bílek nepoužívám. S uvedeou zálivkou je to vvynikající!

  • Pavel Holeček
    Pavel Holeček |

    6. 10. 2006 21:28

    Tohle musím vyzkoušet.Vypadá to moc dobře.Chtěl bych se zeptat jestli někdo neumíte to kung-pao co je v čínských restauracích.Nebo je to tohle?

  • Martina
    Martina |

    8. 4. 2006 14:29

    Tak přátelé, toto je naprosto nepřekonatelný recept, moc jsme si pochutnali. Dala jsem na radu Scarlet Coral a místo mouky dala škrob a bylo to super. Arašídy jsem posekala v robotu, aby nebyly tvrdé. Zkuste to, nemá to chybu.

  • olga
    olga |

    18. 3. 2006 01:42

    Tak jsme prave dopapkali a nemuzu si ten recept vynachvalit.Je to neskutecna pochoutka,uz dlouho jsem si tak nepochutnala.A to jsem nastevnice restaurant.Muj pritel nema moc rad kureci,ale tady na tom si posmaknul.To vyte mexicky kurata nic moc.Ale tohle dalo tomu ten spravny smak!!!!!Jinak jsem pridala cesnek,vic to provoni.Udeluji **********

  • maja
    maja |

    20. 8. 2005 16:59

    No, s vařením teprve začínám a nejspíš díky tomu mi doma bylo řečeno, že už jedli lepší....

  • Scarlet Coral
    Scarlet Coral |

    5. 5. 2005 18:44

    Kuře Kung-Pao je čínský recept. Myslím, že se u těchto receptů nepoužívá mouka, ale škrob. Mám dvě čínské kuchařky, ale ani jednou jsem na mouku nenarazila. Vyzkoušej to se škrobem a uvidíš, že se dílo podaří. Jinak se to dává do hodně rozpáleného tuku.

  • Markéta
    Markéta |

    20. 4. 2005 21:06

    Chtěla bych také napsat SUPER, ale....jak se má maso smažit?Hned zprudka,nebo pomaleji? Ať dělám co dělám, vždycky se mi mouka přilepí na dno a na mase nezbyde nic...

  • Petra
    Petra |

    28. 3. 2005 11:11

    Super!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: