Sladké kuře Dakgangjeong

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst arašídy
    • 500
      g kuřecí stehna
    • zázvor 1/2 lžičky
    • 1
      lžíce rýžové víno
    • sezamová semínka
    • prolisovaný česnek 1/2 lžička
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • olej na smažení
  • Dakgangjeong omáčka
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce vinný ocet nebo rýžový
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička zázvor
    • 3
      lžíce med
    • 3
      lžíce rýžové víno
    • 1
      lžička prolisovaný česnek
    • 2
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžíce chilli pasta gochujang korejská chilli pasta
    • 2
      lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso očistěte od blan a tuku a nakrájejte na větší kousky. Smíchejte se solí, pepřem, rýžovým vínem, česnekem a zázvorem. Nechte při pokojové teplotě asi 30 minut odležet.
2
V pánvi smíchejte všechny ingredience na omáčku a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte asi 4 minuty probublávat do zhoustnutí. Metličkou vmíchejte prosátý škrob. V pánvi rozehřejte vrstvu oleje a postupně zprudka 1–2 minuty smažte ochucené maso. Smažte jej aspoň nadvakrát, jinak příliš ochladíte olej a maso nebude křupavé. Pak oheň pod pánví zvyšte na maximum a ještě asi 30 vteřin všechno maso dosmažte.
3
Kousky ihned vkládejte do omáčky a promíchejte, dokud kuřecí kousky nejsou zcela obalené. Podávejte posypané nasekanými arašídy a sezamovým semínkem

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: