Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuře (o hmotnosti 1,5 kg)
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce olej
    • 20
      ml brandy
    • 100
      ml bílé víno
    • 6
      ks rajčata
    • 1
      svazek bylinky (petrželka, tymián, bobkový list)
    • 3
      stroužek česnek (2 stroužky rozetřené)
    • 1
      hrst zelené olivy (vypeckované)
    • 8
      plátek veka
    • 6
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji části kuřete pomalu ze všech stran opečte. Dozlatova opečené maso osolte a opepřete, vyjměte z pánve, přemístěte do pekáče a doměkka dopečte v troubě předehřáté na 180 °C.
2
Do vypečeného tuku v pánvi vlijte brandy, nechte přejít varem, přilijte bílé víno a přidejte oloupaná, rozpůlená, na kousky nakrájená rajčata zbavená semínek. Osolte, opepřete a přidejte svazeček bylinek svázaný kuchyňskou nití a celý stroužek česneku. Duste zakryté asi 20 minut na velmi mírném ohni.
3
Mezitím na oleji opečte veku a připravte míchaná vejce. Do pánve s rajčaty nakonec vmíchejte dva utřené stroužky česneku, olivy a odstraňte bylinky. Porce kuřete přelijte rajčatovou omáčkou a podávejte s plátky opečené veky a míchanými vejci. Posypte jemně nakrájenou petrželkou. Máte-li houby, můžete je přidat do pánve nakrájené na plátky a dusit spolu s rajčaty.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ivana
    ivana |

    24. 3. 2013 07:03

    vynikajici, prestoze jsem to varila v Cine, kde ne uplne vsechny suroviny jsou k dostani a maji stejnou chut jako u nas! Misto veky a vajicek jsem zvolila bilou a cernou ryzi a je to vynikajici kombinace a vice dietni! :-*