Bramborovo-květákové karbanátky

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vařené brambory oloupané
    • 300
      g květák syrový
    • 1
      ks vejce větší
    • 60
      g uzenina dle chuti: sušená šunka, slanina, chorizo klobása... cca
    • 2
      stroužek česnek dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst hrubá mouka cca
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařené brambory rozšťoucháme nebo nastrouháme. Přidáme na větších slzách nastrouhaný syrový květák, jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně pokrájenou uzeninu dle vlastní chuti, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Mouky přisypeme jen trochu, aby karbanátky zůstaly vláčné a nadýchané. Já dal 30 gramů, ale záleží to i na moučnatosti brambor, takže dáme dle potřeby, aby šla vymíchaná hmota tvarovat mokrou nebo mastnou rukou do tvaru karbanátků, zhruba o velikosti dlaně.
3
Smažíme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.
4
Výborné jsou i zastudena. Uzeninu můžeme nahradit výraznějším sýrem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Komentáře k receptu

  • Levon Ter-Ghazaryan
    Levon Ter-Ghazaryan |

    11. 4. 2019 07:20

    Musím určitě doporučit manželce. Levon Ter-Ghazaryan