Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 2
      ks vejce
    • 70
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g rozpuštěné máslo
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 100
      ml mléko
    • vaječný koňak - nemusí být
  • Krém:
    • 400
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 2
      lžíce cukr krupice cca
    • 30
      g máslo
  • Smetanová vrstva:
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme mléko a vlažné máslo, promícháme a přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme do těsta sníh vyšlehaný z bílků.
2
Pudinkový krém: z mléka, cukru a pudinku uvaříme dle návodu hustější pudink, do kterého po odstavení vmícháme máslo, které necháme rozpustit. Teplý krém pak nalijeme na korpus a necháme v chladnu ztuhnout.
3
Smetanová vrstva: na vychladlou pudinkovou náplň rovnoměrně rozetřeme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem a děláme nepravidelné tahy vidličkou.
4
Vše necháme nejlépe přes noc proležet, pak pokrájíme a podáváme.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: