Ořechové řezy s polevou z remosky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 3
      ks bílek
    • 100
      g máslo změklé
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g vlašské ořechy mleté
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Poleva
    • 3
      ks žloutek
    • 130
      g moučkový cukr dle velikosti žloutků, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Remosku o průměru cca 30 cm si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji vyložíme pečícím papírem.
2
Změklé máslo si vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme žloutky s ořechy a následně i mouku s kypřidlem. Vznikne nám netekuté těsto, do kterého na dvakrát vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Nejprve do těsta dáme první polovinu sněhu, která nám pomůže těsto zvláčnit a následně druhou polovinu, kterou těsto ještě více zlehčíme.
3
Těsto rozetřeme na dně remosky do roviny, zaklopíme a zapneme. Pečeme cca 20 - 25 minut, dorůžova, vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí. Po vychladnutí přelijeme polevou, kterou jsme si připravili třením žloutků a moučkového cukru do hladké až krémové konzistence. Poleva nesmí být příliš tekutá, aby se nám na korpusu udržela a po nalití z ní hned nestekla.
4
Polevu necháme na korpusu zaschnout při pokojové teplotě. Po zatvrdnutí pokrájíme na dílky a podáváme. Pokud jsme milovníci ořechů, můžeme ještě před zaschnutím polevu posypat hrubě nasekanými ořechy.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.