Houbová omeleta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce mléko
    • 70
      g máslo
    • 400
      g čerstvé houby
    • 3
      lžíce sýr
    • rajčata
    • nakládané okurky na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na 30 g másla.
2
Na pánev dáme zbývající máslo, rovnoměrně rozestřeme dušené houby, zalijeme rozkvedlanými vejci s mlékem, solí a z jedné strany omeletu upečeme.
3
Hotovou omeletu vyklopíme na talíř, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme rajčetem a kyselou okurkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ota DAVÍDEK
    Ota DAVÍDEK |

    7. 10. 2006 13:04

    a když ty houby vyválíš v pol.mouce jen tak lehcetak je máš za pět minut hotový a můžeme zalít ale toho mléka moc nedávej pak to dlouho tuhne a když to přiklopíš tak je to pěkně vláčné a dříve stuhlé.¨Dobrou chuť."

  • Mino Metcik
    Mino Metcik |

    28. 9. 2004 14:09

    Rozhodne je na omeletu z hub lepsi tyto nedusit, ale proste nakrajet, hodit na panev a na mirnem ohni opekat dozlatova, pak je to teprv omeletka :))) (nezapomeneme houby pri opekani okminovat celym kminem)