Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks brambory střední
    • 0,5
      ks paprika
    • 1
      ks rajče střední
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 100
      g slanina nebo salám
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, přidáme sůl a koření podle chuti.
2
Na pánvi mezitím rozehřejeme olej, nejlépe olivový. Když je olej připravený, ze směsi uděláme na pánvi placku až centimetr tlustou.
3
Pečeme na 4. stupeň (ze 6), je-li placka tlustší, zaklopíme poklicí a vodu, která se na ní srazí čas od času odkapeme do dřezu.
4
Když je placka z jedné strany zlatavá, obrátíme ji a poklademe směsí zeleniny a salámu a rozklepneme vejce, či dvě.
5
Opět zakryjeme pokličkou a smažíme na 3. stupeň, dokud není vejce udělané.
6
Přebytečnou vodu opět odkapáváme.
7
Když je vejce uvařené, servírujeme.
8
Nejlepší je omeleta se slaninou a rajče je také důležité, před doděláním lze přidat i strouhaný sýr.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    16. 5. 2007 07:23

    Nezdravé je zřejmě asi všechno kromě čistého vzduchu (kde kde ho najdete?). Jednou se propaguje maso a odsuzují přílohy. Nedávno se propagovaly luštěniny a obiloviny a odsuzovalo maso, nyní se už zase křičí, že je to moc sacharidů (což je pravda). Takže nejlepší je jíst všechno a s mírou, aby strava byla hezky pestrá. Pak nám ani ten kousek salámu jednou za čas neuškodí.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 5. 2007 11:27

    Výborný recept, uznávám, že dost nezdravý, ale komu to nevadí, ten si pochutná. Bod.