Selská omeleta se zelím

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g vařené brambory oloupané
    • 150
      g kysané zelí okapané
    • 100
      g moravská slanina nebo dobré uzené maso
    • 1
      stroužek česnek větší
    • sádlo nebo olej
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • pepř mletý dle chuti
    • drcený kmín dle chuti
    • sůl
    • 5
      ks rozšlehané vejce dle velikosti, 4 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce tuku (záleží na tučnosti slaniny) si osmažíme pokrájenou slaninu a osolené a opepřené brambory dozlatova. Pak přisypeme na kratší kousky překrájené okapané zelí, které necháme prohřát. Přidáme rozetřený nebo nastrouhaný česnek, koření a sůl dle chuti a vše společně ještě krátce smažíme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Směs v pánvi zalijeme do pěny rozšlehanými, mírně osolenými vejci, případně vyšleháme žloutky se solí a následně vmícháme i bílky. Když se nám po stranách pánve vejce začnou srážet (tuhnout), pánev zaklopíme poklicí, odstavíme a necháme dojít. Omeletu není nutné smažit až do úplného ztuhnutí vajec, byla by pak zbytečně vysušená.
3
Hotovou omeletu můžeme pokrájet na výseče nebo jen přepůlit a podávat. Na talíři ji můžeme doplnit čerstvou zeleninou. Vše dle vlastní chuti.

RADA: 3 tipy na ty nejlepší omelety k snídani

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.