Omeleta se žampiony a špenátem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce jogurt
    • 0,5
      lžíce máslo
    • 1
      hrst žampiony
    • 1
      hrst špenát
    • 1
      ks červená cibule
    • olivový olej
    • 2
      snítka bazalka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce dobře našlehejte metličkou, přidejte jogurt nebo zakysanou smetanu, osolte a opepřete. Na středně rozpálené pánvi rozpusťte máslo a nalijte vaječnou směs. Vařečkou vejce postupně hrňte od krajů směrem do středu, aby mohla řídká vejce stékat na pánev a ztuhnout. Těsně před dokončením přidejte pár listů špenátu a tenkých plátků žampionů.

RADA: V hlavní roli vejce: omeleta, pomazánka i ztracená vejce

2
Na druhé pánvi orestujte na troše oleje na klínky pokrájenou cibuli, žampiony nakrájené na čtvrtky a špenát. Vše osolte a opepřete. Omeletu podávejte s orestovanou směsí a čerstvou bazalkou. Pokud chcete, můžete ji ještě na talíři dochutit pepřem. Tip: Do omelety můžete vmíchat i naši superpotravinu, podušenou hlívu ústřičnou.

RADA: Tipy na snídaně do postele

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: