Opečené artyčoky s krutony

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks artyčoky
    • 1
      ks citron
    • olivový olej
    • 0,5
      ks bageta
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      hrst lískové oříšky
    • 1
      ks chilli papričky
    • 2
      lžíce kapary
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Začněte přípravou artyčoků: malým ostrým nožíkem okrájejte stonek a postupně kolem dokola otrhejte většinu listů. Místa po odkrájených listech opět očistěte nožíkem. Poté velkým ostrým nožem odkrojte vršek artyčoku asi ve třetině. Vydlabejte chmýří ze středu, artyčok potřete citronem a dejte do mísy se studenou vodou a kousky citronu.

RADA: Tipy na rychlá jídla do 30 minut

2
Očištěné artyčoky pokrájejte na čtvrtiny a povařte 10 minut ve vroucí osolené vodě. Sceďte, zchlaďte, nechte okapat a opatrně osušte papírovou utěrkou. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, artyčoky pomalu opečte ze všech stran, dopřejte jim na pánvi asi 8 minut. Přidejte bagetu natrhanou na kousky a opečte ji dozlatova. Ke konci pečení přidejte i nasekané lískové ořechy a nechte je asi minutu dvě opékat, aby chytily barvu.
3
Opečené artyčoky i krutony s ořechy rozdělte na talíře, osolte, posypejte nasekanou petrželkou, chilli papričkou a kapary.

RADA: Zkuste recept na tagliatelle se smaženými artyčoky

Zařazení: Slovník pojmů
Kategorie: Saláty Zeleninové FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: