Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks artyčoky kuchyňsky připravené
    • 1
      ks citron rozpůlený
    • 500
      g tagliatelle (širší nudle)
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 2
      ks zeleninový fenykl očištěné a podélně nakrájené
    • 100
      g chorizo nebo papriková klobása
    • sůl
    • pepř mletý
    • rukola k podávání
    • parmazán k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vroucí osolené vodě vařte artyčoky asi 10 až 15 minut tak, aby ještě zůstaly pevné. Sceďte a zprudka zchlaďte v ledové vodě. Podélně je rozpulte a nechte ve studené vodě s citronem, aby si zachovaly barvu. Tagliatelle uvařte „al dente“, tedy aby byly pevné na skus. Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm po částech a postupně artyčoky a fenykl dozlatova (pánev nepřeplňujte, aby se zelenina nezačala dusit). Vyjměte z pánve a osmažte v ní plátky klobásy, asi 20 vteřin z každé strany. Na talíř rozdělte těstoviny s osmaženou zeleninou a chorizem. Posypte rukolou a hoblinkami parmazánu, osolte, opepřete a neprodleně noste na stůl.

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    30. 6. 2011 10:25

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    29. 6. 2011 22:54

    Fenykl - zeleninové (očištěný a podélně pokrájený) to je co? Děkuji za odpověď.