Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • artyčoky 1 artycok na osobu
    • 1
      ks vejce
    • hladká mouka 1 lzice
    • olivový olej
    • olej na smazeni pouzijte, ktery jste zvykli; spravne se ma pouzivat olivovy, ale ne kazdemu chutna

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky artyčoků (dáme pozor abychom špičky odřízli i s dostatečným kouskem listů), ořežeme stonek a artyčok přeřízneme podélně na půl. Pokud je v artyčoku chmýří a pichlavé mladé lístky, musíme je vyřezat. Takto získame měkkou a jedlou část artyčoku. Každý očištěný artyčok rozřízneme na 8 dílků a hned po očištění vkládáme do misky s vodou smíchanou se šťávou z citronu (jinak artyčok zčerná).
2
Z vejce, mouky, lžičky olivového oleje umícháme těstíčko. Osolíme, opepříme a promícháme. Proplachnuté nakrajené artyčoky namáčíme do těstíčka a smažíme v dostatečném množství oleje na mírném ohni (artyčoky musí mít čas změknout vevnitř). Podávat můžeme jako předkrm, přílohu nebo samostatně.
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Hladká mouka Olej Olivový olej Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: