Italská "bramboračka" s artyčoky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks brambory vetsi
    • 5
      ks artyčoky 4-5 kusu
    • 1
      ks cibule mensi
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 rapik
    • 1
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, mrkev a řapík bez listu nakrájíme na drobno a spolu s celým česnekem jemně osmahneme na oleji. Přidáme brambory, zalijeme studenou vodou (cca 0,7 l), osolíme a přivedeme k varu. Po 10 minutách přidáme propláchlé a nakrájené artyčoky a necháme vařit dalších 20 minut. Polévka se nezahušťuje, podáváme s nakrájenou petrželovou natí nebo posypeme strouhaným parmesanem.
2
Příprava artyčoků: Otrháme tvrdé listy, které jsou u stonku, dokud nedojdeme k vrstvě měkkých lístků. Měkké lístky poznáme, když jdou v půlce přetrhnout rukou. Odřízneme tvrdé špičky zbývajících lístků, stonek ořežeme a artyčok rozpulíme. Pokud je v artyčoku chmýří, musíme chmýří odstranit. Každý artyčok rozřízneme na 8 dílků a vložíme do misky s vodou, do které jsme přidali citronovou šťávu. Citronová šťáva zabraní, aby očištěné artyčoky zčernaly. Také doporučuji při čištění použít jemné gumové rukavice a nebo si ruce potírat citronovou šťávou. Přikládám foto čištění artyčoků.

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    8. 9. 2011 11:28

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva |

    7. 9. 2011 15:07

    Prosim o pridani receptu do italske kuchyne, diky.