Jednoduché artyčoky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks artyčoky
    • 2
      stroužek česnek
    • petrželka
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky artyčoků (dáme pozor abychom špičky odřízli i s dostatečným kouskem listů), ořežeme stonek a artyčok přeřízneme podélně na půl. Pokud je v artyčoku chmýří a pichlavé mladé lístky, musíme je vyřezat. Takto získame měkkou a jedlou část artyčoku. Každý očištěný artyčok rozřízneme na 8 dílků a hned po očištění vkládáme do misky s vodou smíchanou se šťávou z citronu (jinak artyčok zčerná).
2
V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, česnek nakrájíme na kousky a spolu s propláchnutými artyčoky dáme osmahnout. Chvíli restujeme, po pár minutách osolíme, opepříme, přidáme hrstku petrželky, promícháme a zalijeme sklenkou (cca 200 ml) teplé vody. Pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Podáváme jako předkrm a nebo přílohu k masu.Také můžeme podávat jako lehkou večeři s pečivem.
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Česnek Olivový olej Petrželka

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: