Jednoduchá žampionová směs

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • uzená slanina nebo špek a na bezmasou směs pouze olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 1
      ks paprika očištěná cca 80 gramů,
    • tymián nebo bazalka, dle chuti
    • 80
      g rajský protlak nebo pyré-120 gramů
    • 1,5
      dl voda nebo vývar dle potřeby, cca 1 -
    • sůl nebo sojová omáčka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony pokrájíme podle toho, jak je máme velké: na půlky, čtvrtky nebo měsíčky.
2
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájené slanině (cca 30 - 40 gramů) dorůžova. Pak přidáme žampiony, které za občasného promíchání necháme změknout. Když jsou žampiony změklé, přidáme nasekaný česnek, pokrájenou papriku a vše ještě krátce osmažíme. Poté přidáme protlak nebo pyré a lze dát i loupaná rajčata, záleží na tom, co kdo raději. Tekutiny přiléváme dle potřeby a jen tolik, aby se nám vytvořila omáčka tak hustá, jak jí budeme chtít, protože zahušťovat nebudeme. Bylinky použijeme a přidáme společně s protlakem dle vlastní chuti. Vše krátce podusíme do změknutí papriky, opepříme, dosolíme nebo dochutíme sojovou omáčkou a můžeme podávat.
3
Podáváme s těstovinami, na toustech, topinkách, s pečivem... Dozdobit můžeme nastrouhaným sýrem (mozzarella nebo parmezán) či bylinkami, fantazii a chuti se meze nekladou.
4
Jestliže chceme bezmasou verzi, slaninu vynecháme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • elfik
    elfik |

    6. 4. 2017 16:27

    skvela zalezitost a taky hodne rychla.diky

  • Edita
    Edita |

    9. 7. 2016 10:36

    Vynikající :-* :-)

  • slehla
    slehla |

    9. 7. 2016 10:35

    přidala sem si tam asi 3 lžíce cukru, mám radši sladší.